Uluslararası piyasalarda beklenen açıklama sonunda geldi ve ABD Merkez Bankası (FED), faiz oranlarını çoğu kişinin beklediği seviyede tuttu. Ancak, FED’in enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesi ve faiz indirimlerinin ertelenmesi, altın yatırımcıları arasında endişeye neden oldu. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu konuda önemli uyarılarda bulundu.

İslam Memiş'e göre, emtia piyasasında yeni bir dönem başlıyor. Bugün açıklanacak enflasyon verisinin hayati öneme sahip olduğunu belirten Memiş, Cuma günü enflasyon ve tarım dışı istihdam verilerinin piyasalar için son derece kritik olacağını vurguladı. Fed'in beklentilere uygun olarak faizde değişikliğe gitmemesi, ancak Fed Başkanı Powell'ın iddialı konuşmaması, dünya piyasalarının bu tür sinyallere pek inanmadığını gösteriyor.

Altın fiyatlarındaki düşüşe dikkat çeken İslam Memiş, ons altın fiyatının şu anda 2288 dolar seviyesinde olduğunu belirtti. Gün içinde 2326 dolara kadar yükselen altının, 2280 dolar seviyesinin altına inmesi halinde düşüşlerin 2200 dolara kadar devam etme olasılığı bulunduğunu ifade etti. Memiş, gram altın/TL fiyatının da ons altın fiyatlarından olumsuz etkileneceğini ve muhtemelen 2400 liranın altına ineceğini öngördü.

İkinci El Otomobil Piyasasında Hareketlilik! Zamlar Sıfır Araçları Vurdu, İkinci El Revaçta: İşte En Çok Satan Modeller İkinci El Otomobil Piyasasında Hareketlilik! Zamlar Sıfır Araçları Vurdu, İkinci El Revaçta: İşte En Çok Satan Modeller

Memiş, piyasalarda belirsizliklerin devam ettiğini ve manipülasyonların savaş piyasasında Mayıs ve Haziran aylarında da devam edeceğini söyledi. Yatırımcıları keskin dalgalanmalara karşı hazırlıklı olmaları konusunda uyardı ve eldeki parayla emtia alımı yapılmasını önerdi. Temmuz ayına yönelik hazırlıkların yapılması gerektiğini belirten Memiş, o zamanlarda piyasada önemli hareketlilikler ve agresif yükselişlerin beklendiğini ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ