Japon otomobil üreticisi Honda, en az arıza yapan otomobiller listesinde beşinci sırada yer alarak güvenilirliğini bir kez daha gösterdi. Honda, dünya genelinde dayanıklılığı ve düşük arıza oranlarıyla tanınan bir marka olarak biliniyor. Türkiye'de de oldukça popüler olan marka, kullanıcılarına uzun ömürlü ve az arıza yapan araçlar sunuyor. Bu özellikler, yüksek faiz ve araç fiyatlarının olduğu piyasalarda büyük bir avantaj sağlıyor. Honda, güvenilir ve uzun süreli kullanım sağlayan araç arayanlar için ideal bir tercih olmaya devam ediyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nden CarMD araştırma şirketi dünya çapında en az arızalanan ilk 5 markayı belirledi. Shiftdelete.net'in derlediği araştırma sonuçlarına göre en az bozulan 5 otomobil markası şu şekilde:

5 - Honda

Türkiye'de de poüler olan Japon markası Honda listenin 5. sırasında yer aldı

4 - Hyundai

Koreli üretici Hyundai en sağlam otomobiller listesinde kendine 4. sırada yer buldu. Türkiye’de de belirli bir popülariteye ulaşan Hyundai satış rakamları konusunda da Nisan 2023 listesinde iyi bir sıraya sahip.

3 - Acura

Türkiye’de çok bilinmeyen bir Japon markası olan Acura listede 3. sırada yer alıyor. Acura 1986 yılından beri ABD, Kanada ve Hong Kong için ürettiği lük otomobilleri ile öne çıkıyor.

İŞKUR on binlerce personel alacak! Bu meslekleri bilen acele etsin İŞKUR on binlerce personel alacak! Bu meslekleri bilen acele etsin

2- Toyota

Sağlamlığı ile bilinen otomobil markalarından Toyota, listenin 2. sırasında yer aldı.

1- Mazda

Japon otomobil pazarının en büyük markaları arasında yer alan Mazda, CarMD tarafından hazırlanan en az bozulan otomobiller listesinde ilk sırada yer alıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ