AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Ordu’da düzenlenen Türkiye Buluşmaları programında siyasette etik kurallar çerçevesinde yapılan eleştirilerin kabul edilebilir olduğunu, ancak hakaret ve küfür edenleri asla baş tacı etmediklerini vurguladı. Elitaş, ana muhalefet partisinin genel başkanının “normalleşme” söyleminin aksine, siyasetin “anormalleşmesine” neden olduğunu ifade etti.

HER İLDE ÜNİVERSİTE

Elitaş, AK Parti’nin kurulduktan 16 ay sonra iktidara gelerek, Cumhuriyet tarihinin yüzde 23’ünü yönettiğini ve bu süreçte büyük yatırımlar gerçekleştirdiğini belirtti. “1923-2002 yılları arasında 6 bin 100 kilometre duble yol yapılırken, AK Parti’nin 22 yıllık iktidarında bu rakam 30 bin kilometreyi aştı” dedi. Ayrıca, AK Parti öncesi Türkiye’de 70 üniversite varken, bugün her ilde üniversite olma başarısına ulaşıldığını vurguladı.

Mumcu'dan Kongre Süreci Açıklaması: Ekibin Toplantısında Tarihler Belirlendi Mumcu'dan Kongre Süreci Açıklaması: Ekibin Toplantısında Tarihler Belirlendi

ORDU İÇİN BÜYÜK ŞANS

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in, yıllarca Enerji Bakanlığı yaparak Türkiye’ye büyük katkılar sağladığını belirten Elitaş, Güler’in Ordu’daki tüm yatırımlarda imzası ve emeği olduğunu söyledi. Elitaş, “Ordu için bir şans olan Mehmet Hilmi Güler’in başkanlık döneminde yaptığı çalışmalarla Ordu’ya değer kattığını” ifade etti.

KOKARCA İLE MÜCADELE

Elitaş, Karadeniz Bölgesi’nde fındık üreticilerini olumsuz etkileyen kahverengi kokarca ile mücadelenin sürdüğünü belirtti. 2017 yılından bu yana devam eden kokarca istilası, 2023 yılında zirveye ulaştı. Tarım İl Müdürlüğü, bakanlık ve belediyeler tarafından ilaçlama çalışmaları yürütülüyor. Elitaş, fındık rekoltesindeki düşüşün önüne geçmek için vatandaşların da mücadeleye katılması gerektiğini vurgulayarak, “Fındık üretiminde dünya birincisi olan Karadeniz Bölgesi’nin değerini korumak için gayret göstermeliyiz” dedi.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN