Zam Beklentileri 2025’e Ertelenen Emekliliği Riskli Yapıyor
Ocak 2025’te hem emekli maaşlarına hem de asgari ücrete yapılacak zam oranlarının belirlenmesi bekleniyor. Erdursun, 2025’e kalacak emeklilik başvurularının maaş avantajlarını kaybettirebileceğine dikkat çekti. En düşük emekli maaşının şu an 12.500 TL seviyesinde olduğunu belirten Erdursun, yaklaşık %20’lik artışla bu rakamın 15.000 TL’ye ulaşmasının beklendiğini ifade etti.

Memurlar İçin 2024 Neden Avantajlı?
Erdursun, 2024 yılı içinde emekli olmanın getireceği avantajların altını çizdi: "15.000 TL ve üzeri maaş alan memurların emekliliklerini ertelemeleri, önemli hak kayıplarına neden olabilir. Düşük maaşlılar için fark daha az olsa da, yüksek maaşlılar ciddi kayıplarla karşılaşabilir."

Asgari Ücrete Düşük Oranda Artış Bekleniyor
Ocak ayında asgari ücrete %30 civarında bir zam yapılması ve ücretin 22.000 TL seviyesine çıkması bekleniyor. Ancak enflasyon ve diğer ekonomik koşullar göz önüne alındığında, memurların ve emeklilerin geçim sıkıntısının süreceği tahmin ediliyor.

Tarım ile uğraşanlara müjde! Gece hesaplarına bu rakam yatırıldı Tarım ile uğraşanlara müjde! Gece hesaplarına bu rakam yatırıldı

EYT Belirsizlikleri Devam Ediyor
Erdursun, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasındaki belirsizliklerin de emeklilik sürecini zorlaştırdığını vurguladı. Emeklilik başvurusunda bulunan ancak eksik belgelerle karşılaşanların dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. “Ne zaman ve nasıl emekli olunacağını doğru analiz etmek, ekonomik kayıpların önüne geçmek için çok önemli” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ