Edirne'de çay fiyatlarına rekor bir zam daha geldi. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EDESOB) Yönetim Kurulu'nun dünkü toplantısında alınan karar doğrultusunda, çay ocakları ve kıraathanelerde satılan ince belli bardaktaki çayın fiyatı 7,5 liradan 10 liraya çıkarıldı. Bu artış, bölgede dikkat çekici bir zam olarak nitelendiriliyor ve özellikle emekli ile çiftçilerin tepkisine neden oldu.

EDESOB Başkanı Kemal Cingöz, çay fiyatlarındaki bu artışın, Tekirdağ ve Kırklareli’ndeki fiyatlarla uyum sağlamak amacıyla yapıldığını belirtti. Cingöz, "Tekirdağ ve Kırklareli’nde çay fiyatları daha önce 10 TL olarak belirlenmişti. Biz de bu durumu göz önünde bulundurarak Edirne’deki fiyatları aynı seviyeye getirdik," dedi.

Bu zam, çay ocağında vakit geçiren emekliler için büyük bir hayal kırıklığı oldu. Çiftçiler ise artan çay fiyatlarının, zaten zor durumda olan bütçelerine ek bir yük getirdiğini belirtiyor. Kemal Cingöz, çiftçilerin bir kilo buğday satarak çay içemez hale geldiğini vurgulayarak, bölgesel eşitsizliklerin giderilmesi için bu kararın alındığını söyledi.

İkinci el araçlar için flaş karar! Artık sadece böyle satılacak İkinci el araçlar için flaş karar! Artık sadece böyle satılacak

Bu gelişmeler, özellikle sabahlarını çayla geçiren ve sosyal hayatlarını çay ocaklarında sürdüren emekli ve çiftçiler için büyük bir darbe olarak görülüyor. Zamlı fiyatlar, üç büyük şehirde de benzer seviyelerde uygulanmaya başlandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ