Ücretsiz kaplıca tedavilerinden yararlanmak isteyen emeklilerin, sağlık kurulu raporu alması ve en yakın SGK müdürlüğüne başvuruda bulunarak gerekli belgeleri sunması gerekiyor. Bu tedaviler arasında banyo tedavileri, çamur banyosu ve inhalasyon gibi hizmetler de yer alıyor. Kaplıca tedavileri, emeklilerin fiziksel rahatsızlıklarını hafifletmeyi amaçlıyor. Ayrıca, bu tedaviler emeklilerin genel sağlık durumunu iyileştirecek. Emekliler, bu hizmetten faydalanmak için gerekli şartları yerine getirmeli.

Sağlık Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında yeni bir anlaşmaya varıldı. Anlaşma kapsamında, emekli vatandaşlara ve eşlerine kaplıca hizmetleri tamamıyla ücretsiz bir şekilde sağlanacak.

Bankada parası olan yaşadı! Aylık 43 bin lira kazanacaklar Bankada parası olan yaşadı! Aylık 43 bin lira kazanacaklar

Geçtiğimiz aylarda emeklilere yönelik açıklanan sosyal destek paketi çerçevesinde, 7 farklı alanda yardım sunulacağı duyurulmuştu. Söz konusu yardımlar içerisinde SGK ile iş birliği kapsamında sağlanan kaplıca desteği öne çıktı. Kaplıca tedavilerinden yararlanmak isteyen emekli vatandaşlar, evde tek başlarına bulunmaları durumunda da bu hizmetten faydalanabilecekler.

Sunulan ücretsiz kaplıca tedavisi imkanı ile emekli vatandaşların sağlık hizmetlerinden daha etkin biçimde faydalanmaları amaçlanıyor. Bakanlık ile varılan anlaşma ışığında, kaplıca tedavisinden yararlanma şartlarını sağlayan emekli vatandaşlar, eşlerinin sigortalı olmaması durumunda dahi bu hizmetten ücretsiz faydalanabilecek.

SGK tarafından ücretsiz tedavi hizmetleri arasında kabul edilene kaplıca hizmetleri, anlaşmalı tesislerde çeşitli hizmetlerden ücretsin yararlanma imkânı sunuyor. Ancak bu hizmetten faydalanmak isteyen emeklilerin bazı şartları yerine getirmeleri ve gerekli belgeleri sunmaları gerekiyor.

Sağlık kurulu raporu alınması ve en yakın SGK müdürlüğüne başvuruda bulunarak gerekli belgelerin sunulması şart koşuluyor. Ücretsiz hale getirilen kaplıca tedavileri arasında banyo tedavileri, çamur banyosu ve inhalasyon gibi hizmetler de yer alıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ