1999 yılından itibaren işe başlayanların yaşadığı emeklilik mağduriyetine çözüm getirecek bu yeni model, özellikle 1999 ile 2008 yılları arasında sigorta girişi olan vatandaşları kapsıyor. Uğurlu, "Sisteme bir anda milyonlarca kişinin girişi olmamalı," diyerek her yıl bir yaş ileriye doğru bir kademe oluşturulmasını talep etti. Bu düzenlemeyle, sistem dengesinin korunacağı ve emeklilik yaşı sorununun daha adil bir şekilde çözüleceği savunuldu.

Çiftçiler acele etsin! Destek ödemesinde son 24 saat Çiftçiler acele etsin! Destek ödemesinde son 24 saat

Mynet'in haberine göre, 8 Eylül 1999'daki yasal düzenleme sonrası emeklilik şartlarının ağırlaştırıldığı ve bu durumun birçok çalışanı olumsuz etkilediği belirtiliyor. Uğurlu, bu adaletsizliğin 3 Mart 2023'te devam ettiğini ve düzenlemelerin yetersiz kaldığını ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yapılan önerilerin henüz yanıt bulamadığı, ancak önerilen sistemle yıllık 300-350 bin kişinin emekli olabileceği ve bu durumun bütçeyi aşırı yüklemeyeceği belirtiliyor. Uğurlu ayrıca, 2008 sonrası için de 65 yaş emeklilik sınırının geri çekilmesini talep ettiğini aktardı.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN