FIAT’tan tarihi fırsat! ÖTV’siz Egea bu fiyata satılacak FIAT’tan tarihi fırsat! ÖTV’siz Egea bu fiyata satılacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yapılan yıl sonu enflasyon tahmini anketine göre, enflasyon oranlarının belirsizliği devam ediyor. SGK uzmanı Emin Yılmaz, 70 piyasa uzmanının katıldığı ankete dayanarak, 2024 yılının enflasyon oranının yüzde 43,31 olarak tahmin edildiğini açıkladı. Bu durumda, Temmuz-Aralık 2024 enflasyon tahmini yüzde 14,90 olacak ve SSK ile Bağ-Kur emeklilerinin alacağı zam oranı da bu seviyede gerçekleşecek. Yüzde 38’lik bir hedef enflasyon gerçekleşirse, maaş artışının yüzde 10,64 olacağı öngörülüyor.

SGK uzmanı Emin Yılmaz Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, emeklilere yapılacak olan zam oranının ne kadar olacağını açıkladı. İşte tüm ayrıntılar...

Temmuz ayında emeklilere 6 aylık enflasyon farkı göz önüne alınarak yüzde 24,73 oranında bir maaş artışı yapılmış ve en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL'ye çıkarılmıştı.

Ancak, açlık sınırının 19 bin 234 TL olduğu bir ortamda, bu tutarın emekliler için yetersiz kaldığı belirtiliyor. Emekliler, en düşük maaşların asgari ücret seviyesine çekilmesini talep ederken, AKP'nin bu yönde bir planı bulunmadığı ifade ediliyor.

Ocak ayına kadar emekli maaşlarına yeni bir artış yapılması beklenmiyor, ancak yıl sonu zam oranı ile ilgili bazı tahminler şekillenmeye başladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yapılan yıl sonu enflasyon tahmini anketi, enflasyon oranlarının belirsizliğini yansıtıyor.

EMİN YILMAZ’DAN ZAM TAHMİNİ

SGK Uzmanı Emin Yılmaz, Merkez Bankası'nın 2024 yıl sonu enflasyon tahmini anketine dayanarak, emeklilere yapılacak zammın oranını açıkladı.

Yılmaz’ın açıklamasına göre, 70 piyasa uzmanının katıldığı ankette 2024 yılının enflasyon oranı yüzde 43,31 olarak tahmin edilmiş. Bu durumda, Temmuz-Aralık 2024 enflasyon tahmini yüzde 14,90 olacak ve SSK ile Bağ-Kur emeklilerinin alacağı zam oranı da bu seviyede olacak.

Yüzde 38’lik bir hedef enflasyon gerçekleşirse, emeklilere yapılacak maaş artışının yüzde 10,64 olacağı öngörülüyor. Yılmaz, yüzde 40'lık bir enflasyon tahmini durumunda maaş farkının yüzde 12,24 olabileceğini belirtti.

"EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞLARI 15 BİN TL OLACAK"

Yılmaz, ayrıca Ocak ayında en düşük emekli maaşlarının 15 bin TL'ye yükselebileceğini, kök maaşı 11 bin 500 TL'nin altında olan emeklilerin sıfır zam riski ile karşılaşabileceğini söyledi. Bu hesaplamalar doğrultusunda, mevcut en düşük maaşın 12 bin 500 TL’den 15 bin TL’ye çıkarılmasının gerekli olduğunu ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ