Bu durum, emeklilerin maaşlarına yapılacak zammı etkileyebilir. Peki, yeni tahminler doğrultusunda emeklilere ne kadar enflasyon farkı verilecek? İşte detaylar...

Yıl Sonu Enflasyon ve Zam Beklentisi

2024 yılının ilk yarısında uygulanan %24.73 enflasyon oranının ardından, yıl sonunda %13.45'lik bir enflasyon farkı ödenmesi öngörülüyor. Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, “Yeni Orta Vadeli Program’da güncellenen %41.5 enflasyon tahmini doğrultusunda, emekli maaşlarına yapılacak zammın bu oran doğrultusunda gerçekleşeceğini belirtiyor. Ancak, emeklilere refah payı eklenip eklenmeyeceği belirsizliğini koruyor” dedi.

100 bin lira ve daha az borcu olan dikkat! Bu şekilde silinecek 100 bin lira ve daha az borcu olan dikkat! Bu şekilde silinecek

Refah Payı ve En Düşük Maaş

Emekliler için refah payı verilmesiyle ilgili şu an için bir düzenleme bulunmuyor. Ancak, geçmiş dönemlerde refah payı uygulaması yapılmıştı. Mevcut durumda, en düşük emekli maaşının 12.500 TL’den 14.181 TL’ye çıkması bekleniyor. Ayrıca, maaşların 14.500 TL veya 15.000 TL seviyelerine yükselmesi ihtimali de gündemde.

Uygulama Takvimi

Yeni düzenlemeler 2025’in ilk çeyreğinde yürürlüğe girecek. Emeklilere yapılacak zam oranları, yıl sonu enflasyon tahminleri doğrultusunda kesinleşecek ve maaşlar bu doğrultuda güncellenecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ