SGK Uzmanı Çetin Ateş, tüm emeklilere ek bir ücret verileceğini duyurdu. Bu yeni düzenleme, en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL'ye çıkarılmasının ardından yapılacak ek ödemelerle emeklilerin gelirlerini artırmayı amaçlıyor. Ateş'in açıklamaları, emekliler için önemli bir destek sağlanacağının müjdesini veriyor.

En düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL’ye getirildi. Bu noktada çoğu emekli ek zamdan faydalanamadı. Buradaki soruna ilişkin kulis bilgilerde gelmeye başladı. SGK Uzmanı Çetin Ateş, tüm emeklilere o ücretin de verileceğini açıkladı.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 24,73 enflasyon zammı gelirken, memur emeklilerine yüzde 19,31 oranın zam yapıldı.

Ocak ayında emeklilere yüzde 49,25 oranında maaş zammı gerçekleştirilmişti. Ancak yapılan zam 6 bin 700 TL ve altında kök aylıkları olanları etkilememişti. Bu noktada en düşük emekli maaşı 10 bin TL’de kaldı.

Temmuz zammında da maaşların 8 bin 23 TL ve altında kök aylıkları sebebiyle 10 bin TL’de kalacaktı. Hükümet cephesi ise bu konuda harekete geçti.

Arabası olana iyi haber! Başvuranlar bu parayı geri alacak Arabası olana iyi haber! Başvuranlar bu parayı geri alacak

En düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL olarak belirlendi. Ancak zammın dışında yapılan ekstra ücret eklemesi tüm emeklileri etkilememişti.

Eski devlet bakanı Masum Türker, emeklilere yapılacak refah payı zammının tarihini “önümüzdeki hafta” olarak açıklamıştı. Türker’in kulis bilgisi ise gündeme bomba gibi düşmüştü.

SGK Uzmanı Çetin Ateş, ise refah payı için oran vererek ‘sürpriz olmasın’ dedi. Ateş, “Olma ihtimali var. Ona da bir kaynak yaratıp, yüzde 5 refah payı açıklanabilir” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ