Nisan ayının ilk haftasında, hem emekliler hem de kamu işçileri için sevinç dolu bir dönem başlıyor. Emekliler, dul ve yetimler ile sürekli iş göremezlik ödeneği alanlar, Ramazan Bayramı ikramiyesini 2-5 Nisan tarihleri arasında alacaklar. Aynı hafta içinde ise kamuda görev yapan 700 bin işçiye de ödeme yapılacak. Kamu işçileri, 5 Nisan'da hesaplarına 13 günlük ikramiye olan ilave tediye miktarını görecekler.

Bayram ikramiyesi dosya bazında verilecek olup, her dosya başına 3 bin lira ödenecek. Emeklilere Ramazan Bayramı ikramiyesi olarak 3 bin lira yatırılacak. Dul ve yetimler ile sürekli iş göremezlik ödeneği alanlar, iş göremezlik derecelerine göre bu ödemeden faydalanacaklar. Aylık oranı yüzde 75 olanlara 2 bin 250, yüzde 50 olanlara bin 500, yüzde 25 olanlara ise 750 lira ödenecek. İki aylık birden alanlara da dosya bazında en yüksek ödeme sağlanacak.

Emekliye 8'li destek müjdesi! Refah paketi ile giderler düşecek gelirleri artacak Emekliye 8'li destek müjdesi! Refah paketi ile giderler düşecek gelirleri artacak

Kamu işçilerinin ikramiye tutarı, maaşlarına göre değişecek. Geçen yıl yapılan toplu sözleşmeyle işçilere en düşük ücret brüt 15 bin liraya yükseltilmişti. İlk 6 ay için yüzde 45, ikinci 6 ay için yüzde 15, üçüncü ve dördüncü 6 aylar için ise yüzde 10 zam ve enflasyon farkı karara bağlanmıştı. En düşük çıplak brüt ücret, üçüncü 6 ayda yüzde 32.57 (yüzde 10 zam + enflasyon farkı) artışla 33 bin 159 liraya yükseldi. Bu kapsamda, kamu işçilerinin bayram ikramiyesi de maaşlarına göre belirlenecek.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA