Bankada parası olan yaşadı! Aylık 43 bin lira kazanacaklar Bankada parası olan yaşadı! Aylık 43 bin lira kazanacaklar

En Düşük Emekli Maaşı Kaç Lira Oldu?

En düşük emekli maaşı, 10 bin TL'den 12 bin 500 TL'ye yükseltildi. Bu düzenleme ile emeklilere yüzde 25 oranında bir zam yapılmış oldu.

Zamlı Maaşlar Ne Zaman Yatırılacak?

Güler, düzenlemenin hızla yasalaşmasını beklediklerini belirtti. Yürürlüğe girdikten sonra zamlı maaş ödemeleri yapılacak. Ancak, tam olarak hangi tarihte maaşların hesaplara yatacağı belirtilmedi. Yürürlük sürecinin mağduriyet oluşturmadan düzenleneceği ifade edildi.

Kaç Kişi Etkilenecek ve Bütçeye Maliyeti Ne?

Bu düzenlemeden 3 milyon 703 bin emekli yararlanacak. 2024 yılı Temmuz-Aralık dönemi içerisinde bu düzenlemenin bütçeye maliyeti 33 milyar 200 milyon TL olacak.

Vergi Kanunlarındaki Düzenlemeler

Teklif ile vergi adaletinin güçlendirilmesi, doğrudan vergilerin payının artırılması, vergilemede güvenliğin sağlanması, kayıt dışılıkla mücadele, bazı istisnaların kaldırılması veya uygulanma şeklinin değiştirilmesi, cezaların caydırıcılığının artırılması ve ithalatın azaltılmasına katkı sağlanması amacıyla vergi kanunlarında düzenlemeler yapılıyor.

Ekonomistlerin Görüşü

Ekonomist Muhammet Bayram, en düşük emekli maaşının artırılmasının emeklilere rahat bir nefes aldıracağını belirtti. Ayrıca, enflasyonun hızlı bir şekilde gerilemeye devam edeceğini ifade etti.

Bu yeni düzenleme ile milyonlarca emeklinin maaşları iyileştirilecek ve ekonomik olarak daha rahat bir nefes almaları sağlanacak.

Kaynak: TAKVİM