Endonezya Ankara Büyükelçisi Achmad Rizal Purnama, Türkiye’de öğrenim gören Endonezyalı öğrencilerle bu yıl Trabzon’da bir araya geldi. Ayasofya Camii’nin bahçesinde gerçekleşen buluşmaya, Endonezya Cumhuriyeti Trabzon Fahri Konsolosu Kadem Çakıroğlu ve Trabzon İl Müftüsü Selami Aydın da katıldı.

Büyükelçi Purnama, öğrencilerin sorunlarını dinlerken, Endonezya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin gelecekte daha da güçleneceğine vurgu yaptı. Buluşma sonrası Fahri Konsolos Çakıroğlu, Büyükelçi Purnama’ya isminin yazılı olduğu 61 numaralı Trabzonspor forması hediye etti.

Çaykara'da Yük Yükleyen Kamyon Ağaçlara Asılı Kaldı: Ağaçlar Felaketi Önledi Çaykara'da Yük Yükleyen Kamyon Ağaçlara Asılı Kaldı: Ağaçlar Felaketi Önledi

GÜZEL İŞLER YAPACAĞIZ

Endonezya Cumhuriyeti Trabzon Fahri Konsolosu Kadem Çakıroğlu, iki ülke arasındaki iş birliğini artırmak için çalışacaklarını belirterek, “Bu öğrenciler geleceğin yöneticileri. Türkiye’de eğitim gören Endonezyalı öğrenciler yarın ülkelerine döndüklerinde en yetkin kişiler olacaklar. Turizm ve ticaret alanında önemli adımlar atacağız, Endonezya insanını Trabzon’a daha fazla getireceğiz” dedi.

BİRLİĞİMİZİ KUVVETLENDİRECEĞİZ

Trabzon İl Müftüsü Selami Aydın, Türkiye ve Endonezya arasındaki kardeşlik bağının kuvvetlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, “Endonezyalı kardeşlerimizle daha sık bir araya gelerek birliğimizi kuvvetlendirmeliyiz. Müslümanlar arasındaki dayanışma, dünya genelindeki gelişmelerin ışığında daha da önemli hale geliyor” diye konuştu.

Muhabir: AYŞE SANCAK