Kur’an Kursu geleneği devam ediyor
1972 yılında Merhum Hacı Mecit Efendi tarafından kurulan ve zorlu dönemlere rağmen eğitimine ara vermeyen Erenler Kur'an Kursu, bir kez daha sekiz yeni hafızını icazet töreniyle mezun etti. Kondi, bu köklü eğitim kurumunun bir mezunu olarak onur konuğu olarak programa katıldı. Hafız Dr. Şaban Kondi’nin yanı sıra birçok önemli isim de bu özel gün için bir araya geldi.

Samsun’da 120 milyon liralık dere ıslahı yatırımı Samsun’da 120 milyon liralık dere ıslahı yatırımı

“Hayatın merkezine Kur’an-ı Kerimi alın”
Törende konuşan Kondi, modern dünyada insanların dünyevileşme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Geçmişte insanların hayatlarının merkezinde Kur’an’ın yer aldığını hatırlatarak, günümüzde televizyon ve internetin bu rolü aldığını dile getirdi. Kondi, Peygamberimizin Mekke döneminde insanlara güzel ahlakı öğrettiğini ve Allah’ın yaşamın merkezine alınması gerektiğini anlattı.

Ahiret inancı ve ahlak
Kondi, ahiret inancının ve ahlakın zayıflamasının modern çağın en büyük sorunu olduğunu ifade ederek, "Ahlaksız hiçbir şey dini olamaz" dedi. İslam'ın yayılmasının rol modeller aracılığıyla olduğunu belirten Kondi, Müslümanların da bu rol model olma sorumluluğunu taşıdığını vurguladı.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN