Aslen Artvin’in Arhavi ilçesinden olan ve babasının öğretmenliği sebebiyle Maçka ilçesinde doğan Erkan Ocaklı, Karadeniz türküleri ile ün yapmış bir sanatçıdır. Ocaklı, 2008 yılında rahatsızlanarak yaşamını yitirmiştir. Ancak, çok sevilen türküsü ‘Çayır Biçerim Çayır’ ile yeniden gündeme gelmiştir.

Milli Takım Kutlamalarında Erkan Ocaklı Türküsü

Milli takım oyuncuları, ÇEKYA galibiyetini Erkan Ocaklı’nın ‘Çayır Biçerim Çayır’ türküsü eşliğinde kutladı. Bu görüntüler internette en çok tıklananlar arasına girdi.

1976 Trabzonspor Şampiyonluk Türküsü

1976 yılında Trabzonspor’un şampiyonluğunun ardından Erkan Ocaklı, ‘Cemil, Ali Yavuz, Tuncay hepsi çelikten bire yay. Geçilmiyor kolay, kolay şen ola Trabzon şen ola’ sözleriyle unutulmaz bir şampiyonluk türküsü besteledi. Bu beste, dönemin ruhunu ve coşkusunu yansıtmasıyla büyük bir çıkış yakaladı.

Erkan Ocaklı Kimdir?

Trabzon Maçka doğumlu olan Erkan Ocaklı, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi mezunu olmasına rağmen müziğe gönül verdi. Geleneksel Karadeniz müziğini saz ile yorumlayan Ocaklı, Türkiye’de bu alanda önemli bir rol edindi.

Pankreas Kanseri ve Vefa Gecesi

Trabzonspor'dan Uğurcan Çakır Paylaşımı! Trabzonspor'dan Uğurcan Çakır Paylaşımı!

Erkan Ocaklı’ya 2007 yılında pankreas kanseri teşhisi konuldu. Aynı yıl Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda bir vefa gecesi düzenlendi. Trabzon KTÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan bir diğer vefa gecesine ise Mustafa Durmuş’un hazırladığı Erkan Ocaklı kitabı damgasını vurdu. Erkan Ocaklı, 59 yaşında hayata veda etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ