AFAD TRABZON'A KİM ATANACAK?

Trabzon bürokrasisinde bu hafta önemli değişimler yaşanacak. Kritik öneme sahip bazı kamu kurumlarında müdür değişiklikleri bekleniyor. İlk atamanın Trabzon İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde (AFAD) gerçekleşmesi planlanıyor. 2022 yılında Bartın AFAD Müdürü olan Trabzonlu Mustafa Hüseyinpaşaoğlu’nun Trabzon AFAD Müdürü olarak atanması bekleniyor. Paşaoğlu, başarılı çalışmaları ile tanınıyor ve memleketi için hizmet edecek.

KURUKIZ BAŞKENTTE

Trabzon’un Şalpazarı İlçe Belediye Başkanı Refik Kurukız, Ankara’da MHP Genel Merkezini ziyaret etti. Başkan Kurukız, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ile gündemi değerlendirerek misafirperverliği için teşekkür etti.

HALİT TURAN HAYATA VEDA ETTİ

Trabzon’un Arsin ilçesi Işıklı Mahallesi, Hacı İdris Turan’ın evladı Halit Turan’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. 61 yaşında hayatını kaybeden Halit Turan, bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu. Kardeşi Hakkı Turan, ağabeyi ile çektirdiği son fotoğrafı paylaştı. Allah Halit kardeşimize rahmet, kederli Turan ailesine sabır versin. Mekanı cennet olsun.

YEREL BASININ TADI BAŞKADIR

Trabzon’da Gündem Yoğun: Esnaftan Eğitime, Spor Camiasından Tepkilere Kadar Sıcak Gelişmeler! Trabzon’da Gündem Yoğun: Esnaftan Eğitime, Spor Camiasından Tepkilere Kadar Sıcak Gelişmeler!

Türkiye’de yerel basının en güçlü olduğu bölgelerden biri Karadeniz ve özellikle Trabzon’dur. Her gün bayilerde binlerce yerel gazete satılırken, internet siteleri ve televizyonlar da öncüdür. TAKA Gazetesi olarak bize destek veren okurlarımıza yürekten teşekkür ediyoruz.

İHSAN YAHYAOĞLU’NUN HAKLI İSYANI

Trabzon’da ev sahiplerinin de sorunları var. Yeni Cuma Mahallesi sakini İhsan Yahyaoğlu, evini kiraya verdiği kiracının düşük kira bedelini fırsat olarak gördüğünü belirtti. Yahyaoğlu, “Çukurçayır’da kiralar 15 bin TL’ye çıktı. Ben kiracımdan sadece 5 bin TL istedim ama kabul etmedi. Sorunu Bakanlara dahi ilettim ama çözüm bulamadım” dedi.

DKİB VE ŞEKERBANK ARASINDA PROTOKOL

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) ile Şekerbank arasında, DKİB üyesi ihracatçılara özel kredi imkanı sağlayan protokol imzalandı. DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, Şekerbank Karadeniz Bölge Müdürü Aykut Taşlık ve Şekerbank Trabzon Şubesi Müdürü Kürşat Zorlukuş tarafından imzalanan protokole göre, DKİB üyeleri esnek ödeme imkanı olan kredileri lira veya döviz cinsinden kullanabilecek.

CHP EKİBİ GÖRÜŞMEDE

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantıları başladı. İlk günde, CHP grubu Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya ve Beşikdüzü Belediye Başkanı Burhan Cahit Erdem etrafında toplandı. Meclis üyeleri Cüneyt Zorlu ve Murat Özçilingir, CHP’li meclis üyesi Celal Akaç ile Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Selim ayaküstü sohbet etti.

Editör: Birol Sancak