Göreve gelir gelmez büyük bir ekonomik mücadele başlatan Ertuğrul Doğan, daha önce "Çok dayak yedik" diyerek kulübün içinde bulunduğu zor durumu dile getirmişti. İstanbul'da yaptığı toplantıda, borcu ne pahasına olursa olsun kapatmaya kararlı olduğunu belirten Doğan, sözünü tutarak kulübü bu yükten kurtardı.

Sıradaki Hedef: Kartal Projesi

Trabzonspor- Konyaspor Maç Kadrosu Şekilleniyor! Trabzonspor- Konyaspor Maç Kadrosu Şekilleniyor!

Borçsuz bir Trabzonspor, camianın en büyük hayaliydi. Uzun süredir bilet, yayın, ürün, reklam ve sponsorluk gibi birçok gelir kalemi, Bankalar Birliği anlaşması nedeniyle kısıtlı kullanılabiliyordu. Bu engelin ortadan kalkmasıyla birlikte sırada Kartal Projesi bulunuyor. Proje tamamlandığında kulübün borcu tamamen sıfırlanmış olacak.

UEFA Tehlikesi Ortadan Kalktı

Kulübün gelirlerinin serbestçe kullanılabilecek olması, borcun azalmasını ve özkaynakların pozitife dönmesini sağladı. Bu durum, Trabzonspor'u UEFA tarafından uygulanan finansal kısıtlamalardan da uzaklaştırdı.

İstanbul Kulüplerine Örnek Oldu

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, uzun süredir Bankalar Birliği anlaşmasından çıkmak istediklerini dile getiriyordu. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta da benzer çalışmalar sürüyor. Ancak İstanbul kulüplerinin aksine, Ertuğrul Doğan sözünü tutarak bu büyük başarıya imza attı.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU