“2018 De Bitecek Denen Gölete Ne Oldu?"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ve Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Erzurum’un Aziziye ilçesinde yapımı yılan hikayesine dönen gölet inşaatını yerinde inceleyerek, 2016’da ihalesi yapılan 2018’de bitirileceği vadedilen ama 6 yılda tabeladan öteye geçmeyen gölet projesinin akıbetini sordular.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2 Ağustos’taki Erzurum ziyareti öncesinde kente gelerek bir takım ziyaretlerde bulunan CHP milletvekilleri Ahmet Kaya ve Okan Gaytancıoğlu, vatandaşların çağrıları üzerine Aziziye’deki gölet inşaatı alanına giderek, “Proje tabelasında, sözleşme tarihi 2016, işe başlama tarihi 2016, işi bitirme tarihi 2018 olarak yazıyor. İş bitirme tarihinin üzerinden tam 4 yıl geçmiş, ama ortada gölet diye bir şey yok. AKP’li milletvekilleri ve yöneticiler bu tabelayı görmüyor mu? Bunu milletimize izah etsinler.” dediler.

“2018’DE BİTECEKTİ, ORTADA GÖLETİN “G”Sİ DAHİ YOK!”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “Aziziye’ye geldik arkadaşlar, ‘Tarım ve Orman Bakanlığı burada çok güzel bir gölet yaptı.’ dediler. Biz de Erzurum’a gelmişken bu göleti görelim dedik. Ama geldik gördük ki, orada atıl vaziyette duran bir takım iş makineleri ve dökülmüş betonlar var. Göletin “G”si dahi yok.” dedi.

“TÜRKİYE’NİN BU HALE GELMESİNİN SEBEBİ AKILSIZ YATIRIMLAR”

Depolama Göleti Projesinin Erzurum’a ve Aziziye’ye bir turizm projesi olarak vadedildiğine söyleyen Kaya, sözleşme tarihi 2016, iş başlama tarihi 2016, bitiş tarihi 2018. Rakam 19 milyon ki o günün parasıyla o kadar bir rakam. Bitiş tarihinin üzerinden 4 yıl geçmiş ama iş bitmemiş, iş yapılmamış. Türkiye niye bu hale geldi? Paramız niye pul oldu? Fiyatlar niye bu kadar yükseliyor? Millet niye geçim derdi çekiyor? İşte sebebi, bu ve buna benzer akılsız yatırımlar, milletin çarçur edilen paraları ve yapılan israflardır.” dedi.

“BİR ANKAPARK ÖRNEĞİ DE AZİZİYE’DE YAŞANIYOR”

Daha geçen gün Ankara’da bir örneğini yaşadık. Arkadaşlarımız Ankapark’a gittiler yerinde tespit yaptılar. Bu milletin, bu devletin 801 milyon doları orada dinazorlara şuna buna yatırıldı, heba edildi. 84 milyonun hakkı olan para orada çarçur edildi. Benzer bir durum da işte burada Aziziye’de yaşanıyor. İş yapacağız diye ihale yapılmış. Gölet 2018’de bitecek denilmiş, Erzurum’a bir turizm yatırımı kazandıracağız diye müjdesini vermişler. Ama ortada hiçbir şey yok. İşte o yüzden paramız pul oldu, işte o yüzden bu memlekette millet geçim sıkıntısı çekiyor. Yeter artık!” dedi.

“AK PARTİLİ VEKİLLER BURADAN GEÇMİYOR MU?”

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ise, “2018’de bu iş bitmiş olacak denilmiş. 2022 yılındayız ama hala bir icraat yok. Orada bazı kamyonlar var ama işçiler yok; bazı alet ekipmanlar var ama hiçbir çalışma yok. İşin ilginç tarafı da çok işlek bir yer burası. Buradan hiç kimse geçmiyor mu? AK Partili Milletvekilleri, yöneticiler geçmiyor mu? 2018 diye tabela asıyorlar. 2022 yılındayız, yetkilileri göreve davet ediyoruz.” dedi.