TC kimlik kartlarının, bazı ülkelere pasaport yerine geçerli olduğunu ve kurumlarda yapılan işlemlerin kolaylıkla yürütüldüğünü hatırlatan Emin Ulu, sürücü belge bilgilerinin de kimlik kartlarına aktarıldığını ve bu kartların sürücü belgesi olarak da kullanılabildiğini belirtti. İlçe nüfus müdürü Emin Ulu, "Bir ay içerisinde personellerimizin büyük bir özveriyle, randevusuz olarak gelen vatandaşlarımızın eski tip nüfus cüzdanları ile sürücü belgelerini değiştirme başvurularını alarak kimlik kartlarıyla sürücü belgelerinin en kısa sürede kendilerine teslim edileceğini" söyledi.

Trabzon’da Eğitim Masrafları Tepki Çekti: "Derin Yoksulluk Öğrencileri Vuruyor" Trabzon’da Eğitim Masrafları Tepki Çekti: "Derin Yoksulluk Öğrencileri Vuruyor"

Emin Ulu, vatandaşların mağduriyetini gidermek amacıyla, TC kimlik kartlarına hiçbir kurum ve kuruluşa bırakmamalarını, kayıp ya da şüpheli durumlarda ALO 199 veya en yakın nüfus müdürlüklerine başvurmalarını, yetkililer haricinde istenilen bilgilere itibar etmemelerini istedi. İlçedeki tüm kurumlar ile muhtarlıklara bilgilendirme yazısı gönderildiğini belirten Ulu, "Kolay taşınabilir, taklit edilemeyen, yüksek güvenilirlikli çipli TC kimliklerini değiştirmeyenlerin hızlı bir şekilde değiştirmelerini önemle istiyoruz. Yılbaşında birikme olmaması için şimdiden randevusuz şekilde gelen herkesin kimliklerini ve ehliyetlerini değiştiriyoruz," dedi.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA