"Esnaf, Ekonominin Can Damarıdır"

Yediemin Otoparklarındaki Araçlar İçin Yeni Düzenleme Tamam! 5 Yıl Kuralı Geldi! 15 Bin Araç Hızla Satılacak Yediemin Otoparklarındaki Araçlar İçin Yeni Düzenleme Tamam! 5 Yıl Kuralı Geldi! 15 Bin Araç Hızla Satılacak

Ali Şentürk, esnafın ve sanatkarların ekonomiye büyük katkı sağladığını vurgulayarak, “Taksi, toplu taşıma, nakliyeci, bakkal, kasap, nalbur, fırıncı, lokantacı, terzi, ayakkabıcı, mobilyacı, elektrikçi gibi tüm esnafın alacak defterleri doludur ve hiç kimseden vade farkı almamıştır. Bu ülkedeki olabilecek sosyal patlamaları engellemiş ve ülke ekonomisinin düzeltilmesi için çok büyük bir fayda sağlamıştır. Esnaf, birbirleri arasında adeta yardım fonları gibi çalışmış, birbirlerine ve hatta maaşla çalışan kesime her zaman güçleri nispetinde yardım etmeye çalışmışlardır” ifadelerini kullandı.

"Kredi Faiz Farkları Adil Değil"

Şentürk, daha önce kullandırılan kredilerden fark istenmesinin adil olmadığını belirterek, "Küçük esnafın tek kapısı Kredi Kefalet Kooperatifleri iken, onlar KGF ve diğer bedelsiz, geri ödemesiz, bedava kredilerden yararlanamazken, kendileri için bin bir zorlukla aldıkları kredilerden fark istemek hiç adil değildir. Bundan sonra kullanacaklar 'şu oranlarla kullanacak' denebilir, ancak alınmış hakların üzerine fark koymak gerçekten kabul edilemez. Bu uygulamadan bir an önce vazgeçilmelidir" dedi.

"Esnafın Fedakarlıkları Göz Ardı Edilmemeli"

Ali Şentürk, küçük esnafın ekonomiye sağladığı katkıların ve yaptığı fedakarlıkların göz ardı edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Esnaf, piyasanın en büyük destekçisi olmuştur. Ancak yükselen faiz oranları ile bu destekçi kesimi zor durumda bırakmak, ekonominin bel kemiğini zayıflatmak demektir. Bu nedenle faiz farkı uygulamasından vazgeçilmesi gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Şentürk'ün açıklamaları, esnafın ekonomik zorluklar karşısında yaşadığı sıkıntıları ve kredi faiz artışlarının adil olmayan etkilerini gözler önüne serdi.
TAKA/AYŞEN KARABİNA

Editör: Birol Sancak