Ortahisar Belediyesi’nden Anlamlı Hareket: 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde Yeni Doğanlara Destek Ortahisar Belediyesi’nden Anlamlı Hareket: 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde Yeni Doğanlara Destek

Fındık Sorunu ve Kahverengi Kokarca

Pazarkapı'daki fındık tüccarları ve zirai ilaç satan esnaf, son dönemde fındık ürününe zarar veren kahverengi kokarcanın ciddi bir problem oluşturduğunu belirtti. Esnaflar, kokarcadan dolayı randımanın otuzlara kadar düştüğünü ve bu durumun TMO tarafından geri gönderilen fındıklara neden olduğunu ifade etti. Bu düşük randımanlı fındığın, düşük fiyatla alınmasının en azından esnafın masraflarını karşılamasına yardımcı olacağını dile getirdiler.

Tarım Desteği ve Sorunun Ciddiye Alınmaması

Esnaf, Tarım Orman Bakanlığı tarafından belirli dönemlerde verilen destekleme primlerinin, özellikle yağışlar ve sel felaketi sonrası daha geniş kapsamlı olmasını talep etti. Ayrıca, kahverengi kokarca ile mücadelede yeterli adım atılmadığını belirten zirai ilaç satıcıları, Tarım İl Müdürlüğü’nün 600 adet ilaç alımının sorunu çözmeye yetmeyeceğini söyledi. Esnaflar, problemin büyümesinden endişe ettiklerini dile getirdi.

Batmaz, Esnafın Yanında Olduğunu Vurguladı

Ortahisar İlçe Başkanı Batmaz, esnafı dinleyip taleplerini ilettikten sonra, konuyu yakından takip edeceklerini ve sorunların çözülmesi için yetkililere duyuracaklarını belirtti. "Sesinize ses olacağız" diyerek, esnafın sorunlarına destek olma kararlılığını yineledi.

Muhabir: AYTEKİN AKAY