Et fiyatlarındaki artış, özellikle son dönemlerde dikkat çekici boyutlara ulaştı. UKON’un açıkladığı verilere göre, dana ve kuzu karkas et fiyatları bölgesel farklılıklar gösteriyor. Karadeniz ve Marmara bölgelerinde fiyatlar yükseklik kazanırken, Ege ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde fiyatların daha uygun seviyelerde kalması dikkat çekiyor. Bu durum, tedarik zincirinin ve arz talep dengesinin nasıl etkilendiğini ortaya koyuyor. Uzmanlar, bu sorunun çözümü için sektörde köklü değişikliklerin gerekeceğini belirtiyor.

UKON tarafından paylaşılan et fiyatlarının bölgelere göre farklılık göstermesi dikkat çekti. Fiyat etiketine yansıyan farklılık üretim ve nakliye maliyetlerinin yanı sıra arz talep dengesi ile de ilişkili olabiliyor.

Karadeniz ve Marmara Bölgesi’nde yüksek seyreden fiyatlar Ege ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde Marmara ve Karadeniz bölgesine oranla daha uygun seyrediyor.

BÖLGE BÖLGE FAR EDİYOR
Ege Bölgesi

Dana Karkas Et: 316,67 TL

Kuzu Karkas Et: 331,67 TL

Salatalık Ateş Pahası! Bahçede 30 Lira, Markette 80 Lira: Kim Kazanıyor, Kim Kaybediyor? Salatalık Ateş Pahası! Bahçede 30 Lira, Markette 80 Lira: Kim Kazanıyor, Kim Kaybediyor?

Akdeniz Bölgesi

Dana Karkas Et: 320,75 TL

Kuzu Karkas Et: 350,51 TL

Marmara Bölgesi

Dana Karkas Et: 326,17 TL

Kuzu Karkas Et: 388,92 TL

İç Anadolu Bölgesi

Dana Karkas Et: 321,91 TL

Kuzu Karkas Et: 372,65 TL

Doğu Anadolu Bölgesi

Dana Karkas Et: 326,00 TL

Kaynak: HABER MERKEZİ