KIRMIZI ETE BÜYÜK ZAM!

Iğdır’da kasaplar, maliyetlerin artması ve hayvan sıkıntısı nedeniyle et fiyatlarını yükseltmek zorunda kaldı. Kasaplar, vatandaşların yüksek fiyatlar nedeniyle eskisi kadar et almadığını belirtiyor.

FİYATLAR YÜKSELDİ, SATIŞLAR AZALDI

Başkan Sandıkçı: "En büyük zenginliğimiz, hemşehrilerimizle olan birlikteliğimiz" Başkan Sandıkçı: "En büyük zenginliğimiz, hemşehrilerimizle olan birlikteliğimiz"

Kasaplar, Ramazan öncesinde 500 TL’ye satılan kemiksiz dana, koyun ve kuzu etinin 600 TL’ye çıktığını belirtti. Bir kasap, “Fiyat arttığı için satışlarımız yüzde 20-30 düştü. İşler durgun, vatandaş artık eskisi gibi et alamıyor. Biz de pahalı aldığımız için pahalı satmak zorunda kalıyoruz” dedi.

HAYVAN SAYISI DÜŞTÜ, ÜRETİM AZALDI

Iğdır Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanı Öztürk Kaylan, hayvan varlığının ciddi şekilde azaldığını belirterek, “Önceden 100-150 bin büyükbaş hayvan varken, şu an bu sayı 50-60 bine kadar düştü. Besilik hayvan sayısı ise sadece 500 civarında” dedi.

VATANDAŞIN ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ

Kasaplar, fiyatların artmasının kendi işlerini de olumsuz etkilediğini ifade ederek, “Hayvan pazarı kapalı, satışlarımız neredeyse durdu. Vatandaşın alım gücü düştü. Yetkililerin bu duruma bir çözüm bulması gerekiyor” diyerek destek çağrısında bulundu.

Gıda fiyatlarındaki artışın devam etmesi halinde Ramazan ayında kırmızı et tüketiminin daha da azalması bekleniyor.

Muhabir: BİROL SANCAK