Söyleşiye "Dünya Hayvanları Koruma Günü" kutlamasıyla başlayan Dr. Demirağ, hayvan destekli tedavinin insanların ruhsal ve fiziksel sağlıklarını iyileştirmek için hayvanların sunduğu faydaları içerdiğini belirtti. "Hayvanların sevecenliği ve şefkati, bireylerde güven duygusu oluşturarak psikolojik iyileşmeyi teşvik ediyor," dedi. Özellikle kediler, köpekler ve diğer evcil hayvanların duygusal duruma olumlu katkıları olduğu vurgulandı.

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor: Farkındalık Çalışmaları Devam Ediyor Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor: Farkındalık Çalışmaları Devam Ediyor

Son yıllarda robotik hayvanların da terapötik uygulamalarda kullanıldığını söyleyen Demirağ, bu robotların özellikle yaşlı bireyler ve özel ihtiyaçları olan çocuklar için geleneksel hayvanların sağladığı faydaları sunduğunu ifade etti. "Robotik hayvanlar, bakıma ihtiyaç duymadan sürekli arkadaşlık sunarak yalnızlık hissini azaltıyor. Ayrıca hijyenik ve alerji riski taşımayan bir alternatif oluşturuyorlar," diye ekledi.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN