Yaz aylarının gelmesiyle birlikte düğün sezonu da hareketleniyor ancak gıda fiyatlarının artmasıyla birlikte yemekli düğünlerin maliyetleri de yükseliyor. Özellikle yemekli düğünlerde kişi başı fiyatlar 1000 lirayı aşarak çiftleri düşündürmeye başladı.

Düğün sezonuna yaklaşırken çiftler, düğün organizasyonlarındaki maliyetleri gözden geçiriyor ve daha ekonomik seçeneklere yöneliyorlar. Artık pahalı ve gösterişli düğünlerin yerine daha sade ve bütçeye uygun törenler tercih ediliyor. Kimi çiftler ise geleneksel düğünlerinden ödün vermeden, menülerini revize ederek maliyetleri azaltmaya çalışıyor.

Memurlar dikkat! Kamuda Tasarruf Genelgesi yürürlüğe girdi! Fazla mesai ücreti olacak mı? Memurlar dikkat! Kamuda Tasarruf Genelgesi yürürlüğe girdi! Fazla mesai ücreti olacak mı?

Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESİDEF) Başkanı Hüseyin Bozdağ, sektörün beklentilerini değerlendirerek yemekli düğün ve nikah törenlerine ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Bozdağ, düğün sezonunda işleri yemek olmayan fırsatçıların ortaya çıktığını ve en çok zehirlenme vakalarının düğün yemeklerinde görüldüğünü belirtti. Bu durumun önüne geçmek için vatandaşları lisanslı firmaları tercih etmeleri konusunda uyardı.

Düğün ve nikah törenlerinde sunulan yemek hizmetinin ortalama kişi başı 350 ila 650 lira arasında değiştiğini aktaran Bozdağ, et yemeği tercih edenlerin maliyetin 800 liraya kadar çıkabileceğini, tavuk yemeği tercih edenlerin ise daha ekonomik bir seçenek bulduklarını dile getirdi.

Bozdağ, sektörün düğün sezonuna hazır olduğunu ve toplu yemekler konusunda güvenle firmalarından hizmet alınabileceğini vurguladı. Kovid-19 salgınının ardından geçen yılın verimli geçtiğini belirten Bozdağ, bu yıl maliyetlerin artmasına rağmen talebin geçen senenin iki katına çıkabileceğini öngördüklerini ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ