Eylül Ayında Açıklanacak Ekonomi Verileri

Türkiye ekonomisi eylül ayında birçok önemli veriye odaklanacak. İlk olarak 2 Eylül’de açıklanacak olan ikinci çeyrek büyüme verileri, piyasanın dikkatini çekecek. TÜİK tarafından açıklanacak Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) verileri, Türkiye ekonomisinin yılın nisan-haziran dönemindeki performansını gösterecek.

İhracat ve Enflasyon Verileri

2 Eylül’de ayrıca Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından ağustos ayına ilişkin ihracat verileri açıklanacak. Temmuz ayında rekor kıran ihracat, ağustos ayında da yakından takip edilecek. Enflasyon verileri ise 3 Eylül’de TÜİK tarafından açıklanacak. Ağustos ayı enflasyon rakamları, ekonomistler tarafından büyük bir merakla bekleniyor.

Sanayi Üretimi ve İş Gücü İstatistikleri

Sanayi üretim endeksi ve dış ticaret endeksleri de 10 Eylül’de açıklanacak. Ayrıca iş gücü istatistikleri aynı gün paylaşılacak. Haziran ayında yüzde 9,2 olan işsizlik oranı, temmuz ayındaki gelişmeleri yansıtacak.

Her kadının mutfakta kullandığı dev marka iflas etti! Her kadının mutfakta kullandığı dev marka iflas etti!

Merkez Bankası ve Faiz Kararı

Merkez Bankası’nın temmuz ayı ödemeler dengesi verileri 12 Eylül’de açıklanacak. Ayrıca 19 Eylül’deki Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faiz kararı belirlenecek.

OVP ve Ekonomi Yönetiminin Yol Haritası

Eylülde Orta Vadeli Program (OVP) da gündemde olacak. OVP, Türkiye ekonomisinin 2025-2027 dönemine ilişkin temel makro ekonomik hedefleri içerecek. Ekonomi yönetimi, OVP’nin hazırlıklarını tamamlamak üzere.

Kaynak: HABER MERKEZİ