Ligin kalan bölümünde üst üste kritik maçlara çıkacak olan Trabzonspor’da kayıp sezonun tesellisi Ziraat Türkiye Kupası olacak gibi görünüyor. Trabzonspor’da göreve yeni başlayan genç teknik adam Fatih Tekke de imza töreninde bu konuya parmak basmıştı.
Ligdeki durumlarının ortada olduğunu ifade eden Tekke, kupaya ağırlık vereceklerini ancak Trabzonspor olarak ligi de tamamen boş geçmeyeceklerini söyledi. Ziraat Türkiye Kupası’nda Bodrumspor ile çeyrek final maçı oynayacak olan Fırtına, turu geçmesi halinde yarı finalde Beşiktaş-Göztepe eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.
Daha önce 9 kez Ziraat Türkiye Kupası’nı müzesine götürme başarısı gösteren Trabzonspor bu sevinci 10’uncu kez yaşamanın peşinde. Göreve yeni başlayan Fatih Tekke de Bordo-Mavili takımın başında teknik direktörlük kariyerinde ilk kupasını kazanmanın mücadelesini verecek. Futbolculuk döneminde Trabzonspor formasıyla çıktığı 239 maçta 104 kez fileleri havalandırma başarısı göstermişti. Trabzonspor formasıyla 1 kez krallık sevinci yaşayan Tekke, 3 kez de Türkiye Kupası Şampiyonluğu yaşadı.