Asgari ücret zammı ile ilgili konuşan Fatih Portakal, yüzde 30'luk zam oranının çalışanlar için yetersiz olduğunu ifade etti. Halkın alım gücünde yaşadığı kayıplar nedeniyle yüzde 65-70 oranında bir zammın yapılması gerektiğini savundu. Hükümetin zammı düşük tutmasının halk arasında büyük tepkilere yol açabileceğini belirtti. Portakal, mevcut şartlar altında yapılacak zammın yetersiz kalacağını ve sosyal huzursuzluğa neden olabileceğini dile getirdi. Ocak ayında yapılacak zam için beklentilerin çok altında bir oranla karşılaşılabileceğini söyledi.

Gazeteci Fatih Portakal, YouTube'daki canlı yayınında duyduğu bir kulisi “Millet gerçekten isyan eder” diyerek paylaştı.

Portakal, bu oranın kulis bilgisi olabileceğini belirterek asgari ücretlinin maaşının 23 bin TL olacağını öne sürdü.

“MUTLAKA İÇERİDEN BİLGİ ALMIŞTIR”

Portakal, "Eğer o oran verilecek olursa bu oranda bir zam yapılırsa millet gerçekten isyan eder. Onun da bir öngörüsü bu. Ancak bu öngörüyü oranı veren kurum mutlaka içeriden bir bilgi almıştır. Bizimle de birtakım analizlere dayanılarak paylaşılıyordur" dedi.

Bu mesleklerden birisini yapan yaşadı! Uzmanlar rakam verdi Bu mesleklerden birisini yapan yaşadı! Uzmanlar rakam verdi

“YÜZDE 30 OLSA 22 BİN TL OLACAK”

Kendi tahminini de açıklayan Portakal, şöyle devam etti: Ben asgari ücreti yüzde 60-65 civarında bekliyordum, refah payı olmadan. Alım gücünde 5 bin liralık kayıp var. 1 Şubat’ta ilk asgari ücret cebe girecek. Ama Deustche Bank dün yüzde 25-30 civarında beklediğini söyledi. Böyle bir şey olabilir mi? Muhtemelen bu oranı içeriden aldı, iktidar kesimini, işçi kesimini dinledi ve bir analiz yapıldı, enflasyon da dahil edilerek ve kulislerdeki bu oranı paylaştı. Yüzde 30 olsa 22 bin TL olacak ve bunu reva görüyorlar. 1 yıl boyunca da bu maaşı alacak. Gerçekleşecek enflasyonda yüzde 45'in altında olmayacak muhtemelen. En az yüzde 65-70 civarında yapılması gerekiyordu.

Portakal “Milleti sefillere oynatıyorlar? Sefil olmak ister miyiz? İtiraz edeceğiz, çalışmaktan gelen üretimden gelen gücümüzü kullanacağız” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ