ARSİN’DE MUCİZE

Değerli okurlar, Selin vurduğu Trabzon’un Arsin ilçesi Yolüstü köyünde bir kadın, sel sularından güçlükle kurtuldu ve kurtuluş hikayesini gözyaşları içinde anlattı. Sürmene’de halen bir vatandaşımız kayıp. Araklı’da ise selin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Araklı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Avni Coşkun Çebi ile söyleşi yapmıştık. O söyleşide altyapının 50 yıllık olduğunu ifade etmişti. İşte sahil yolunun da geçmesi, Araklı ilçesinin sahil yolunun altında kalması sebebiyle denizle buluşmayan dere ve ırmak suları  ilçeye büyük hasar verdi. Geçmiş olsun diyoruz ve bu bölgelere afet desteğinin gecikmemesi gerektiğini ifade ediyoruz.

Gözümüz üzerinizde! Gözümüz üzerinizde!

SINIR 87 YAŞ

Sevgili okurlarımız, Basın sektöründen birçok arkadaşımızı genç denebilecek yaşta kaybettik. Ölümler durmuyor. Yaşlı genç demiyor alıp götürüyor. Allah rahmet etsin Trabzon’da Ali Osman Ulusoy 87 yaşında aramızdan ayrılmıştı. Ahmet Suat Özyazıcı da 87.yaşında tamamladı dünya hayatını, ve kısa süre önce kaybettiğimiz Salih Erdem ve  bugün uğurlayacağımız Orhan Karakullukçu  da 87 yaşında çok sevdiği Trabzon’a veda ettiler. Allah Rahmet etsin.

EN BÜYÜK EFSANE
    
Trabzonspor’un birinci lige çıkması ve kupalara damga vurmasının birçok anısı vardır. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk, Cumhurbaşkanlığı kupasını Trabzonspor’un üst üste iki kez  kazanması üzerine ‘Yine mi siz’ demişti. O kupaların mimari Şamil Ekinci ve arkadaşları idi. Tüm camiaya başsağlığı diliyoruz. Allah Evlatları Alihan Ekinci, Korhan Ekinci, ve Eda Ekinci’ye sabır versin. Şamil abimize de rahmet eylesin.

ALMANYA’DAN MESAJ VAR

Sevgili Okurlar Almanya’dan Yavuz Coşkun Uzun aradı. TAKA Gazetesi’ni yurt dışından sürekli takip ettiğini ifade eden Uzun, Genel Yayın Yönetmenimiz Yusuf Turgut’un yazılarını Almanya’dan sürekli takip ettiğini ifade etti. Uzun, “Bakanlarımız içinde en başarılı olanı Cahit Turhan’dır. Trabzon’a 25 yılda yapılan en önemli hizmet Kanuni Bulvarı ve Zigana Yoludur. Trabzon hizmet babında geri kalan illerden bir tanesidir. Trabzon’daki geri kalan ilçelerden birisi de Akçaabat olmuştur. Sellerin en önemli nedeni de Karadeniz Sahil Yoludur. Dönemin Trabzon Valisi Recep Kızılcık ile Cahit Turhan Trabzon’a hizmet etmiş ve kenti sömürmemiştir. Sürmene, Araklı, Arsin ve Yomra’daki sel yakın zamanda Akçaabat’ta olacaktır. Kendim mühendisim. Devletin parası ile mezbahane dere yatağına yapıldı. Memlekete bu kadar hainlik olmaz. Devlet duyarlı olmalı. Söğütlü deresine ıslah yapılmalı ve dere yatakları imara açılmamalıdır. Söğütlü deresi taştığı zaman 10 binin üzerinde ölü olur. Allah kimsenin başına vermesin” dedi.

BİR GALİBİYET YETECEK

Değerli Okurlar, Kazanmak alışkanlığı ve kazanamama sendromu vardı. Trabzonspor kazanamama sendromunda. Dün FK Gaziantep ile karşılaşmak için bu kette gittiler. Çok bir müsabakaya çıkacaklar. Trabzonspor eğer bir maç kazanırsa  şanssızlığını kıracak ve futbolcuların moral kondisyonu da fırlayacaktır.
Yeter ki bir galibiyet, gerisi gelecektir.

Mutlu Haftalar TAKA

Kaynak: HABER MERKEZİ