FIFA Konseyi, dünkü toplantısında İsrail'e karşı bir yaptırım kararı alamadı. Filistin Futbol Federasyonu (PFA), FIFA'ya yaptıkları başvuruyla ilgili bağımsız bir hukuki değerlendirme aldıklarını ve 3 Ekim'de İsrail'in men edilmesini beklediklerini açıklamıştı. FIFA, konuyu temmuz ayındaki olağanüstü konsey toplantısında ele alma sözü vermişti, ancak karar, 31 Ağustos'taki toplantıya ve daha sonra ekim ayındaki toplantıya ertelendi.

Ayrıca, FIFA'nın disiplin komitesinin, PFA tarafından öne sürülen ayrımcılık suçlamasıyla ilgili olarak İsrail hakkında bir soruşturma başlatması görevi verildi.

Tehditler ve Baskılar

Filistin topraklarında bulunduğu iddia edilen İsrail futbol takımlarının, İsrail'deki müsabakalara katılımı da soruşturulacak. PFA, nisan ayında FIFA'ya gönderdiği başvuruda, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in düzenlediği saldırılar sonucunda meydana gelen insan hakları ihlalleri ve ayrımcılıkla ilgili gerekli adımların atılmadığını belirterek, İsrail Futbol Federasyonu’nun FIFA üyeliğinin sona ermesini talep etmişti. Filistin Gençlik ve Spor Yüksek Konseyi Başkanı Cibril er-Rucub, PFA'nın başvurusunu geri çekmeleri için İsrailli yetkililer tarafından tehdit edildiklerini ifade etti.

FIFA'dan Barış Çağrısı

Trabzonspor’un Genç Kalecisi Süper Lig’in En Değerli Kalecileri Arasında Yer Aldı! Trabzonspor’un Genç Kalecisi Süper Lig’in En Değerli Kalecileri Arasında Yer Aldı!

FIFA Başkanı Gianni Infantino, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bölgede devam eden şiddet, barışa ihtiyacımız o

Muhabir: BİROL SANCAK