FIFA, 2025 yılında ABD'de düzenlenecek Kulüpler Dünya Kupası öncesinde takımların kadrolarını güçlendirebilmesi ve turnuva ortasında biten sözleşmelerin uzatılabilmesi için ekstra bir transfer dönemi uygulamayı planlıyor.

Trabzonspor’un Çıkışı Durduruldu: Hatayspor Engel Oldu Trabzonspor’un Çıkışı Durduruldu: Hatayspor Engel Oldu

Turnuvaya katılacak 32 takımın daha esnek hareket edebilmesi amacıyla FIFA’nın, 1 ile 10 Haziran 2025 tarihleri arasında kısa süreli bir transfer penceresi açmayı düşündüğü iddia ediliyor. Bu hamle, turnuvaya hazırlanan kulüplerin kadrolarını güçlendirmeleri için önemli bir fırsat sunmayı amaçlıyor.

Öte yandan FIFA, Dünya Kulüpler Kupası’nın 15 Haziran-13 Temmuz 2025 tarihleri arasında düzenlenmesi nedeniyle, sözleşmeleri 30 Haziran’da sona erecek oyuncuların kontratlarını turnuva bitimine kadar uzatmayı planlıyor. Bu düzenlemeyle kulüpler ve oyuncular turnuva sırasında yaşanabilecek potansiyel sıkıntılardan korunacak.

2024-25 mali yılından bu yana yoğun maç takvimini eleştiren futbolcular, Eylül ayında grev tehdidinde bulunmuş ancak henüz bu noktaya gelinmemişti. FIFA’nın aldığı bu tedbirlerin, futbolcular ve takımlar tarafından nasıl karşılanacağı ise merak konusu. Pandemi döneminde benzer düzenlemeler uygulanmış, ancak bu yeni girişim karşısında tepkilerin nasıl olacağı belirsizliğini koruyor.

Muhabir: BİROL SANCAK