Sevgili Okurlar, Fındık üreticileri fındığa en az 150 TL’lik bir fiyat bekliyordu. Bu fiyat gerçekleşmedi ve 132 TL açıklandı. Cumartesi günkü TAKA Gazetesinde de dile getirdik. Fındıkta fiyatını yıllardır tüccar belirliyor. Bu yılda ihracatçıların uygun gördüğü 4 dolar verildi. Maliyeti karşılayacak mı? Çünkü fındık yevmiyesini Valilikler 800 TL açıklasa da Trabzon’un doğusunda fındık işçiliği günlük 1500 TL’den alınıyor. Peki bir kişinin günde 15 kilo fındık toplaması mümkün mü? Zor. Fındığını işçiye toplatmak isteyenlerin işi kolay değil.

Sokağın Sesi

Sevgili Okurlar, Fındıkla ilgili olarak sözü üreticilere bıraktık ve onları konuşturduk. Gazetemizde stajlarını yapan gazeteci adayı kızlarımız mikrofonu ve kamerayı aldı, Trabzon sokaklarına daldılar ve üreticinin sesi oldular. Üreticiler de bekledikleri fiyatı alamadıklarını söylediler. TAKA Gazetesi olarak fındık sezonu sürecinde üreticilerin sesi olmaya devam edeceğiz. Kuşkusuz sayfalarımızı tüccarlara ve büyük alıcılara, ihracatçılara da açacağız. Ziraat odalarının taleplerini gazetemizde ve internet sitemizde duyuracağız.

Çifte Bakanlı Ziyaret

Değerli Okurlar, Trabzon geçen hafta bakanları ağırladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile birlikte Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu Trabzon’a geldi, Trabzonspor’un 57. kuruluş yıldönümüne katıldı ve konuşma yaptılar. Ardından Bakan Memişoğlu şehir hastanesini gezdi ve Uraloğlu ile Trabzon Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek, yeni havalimanı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kanuni bulvarının en kısa sürede biteceğinin altını çizdi. 61saat.com internet sitesini de ziyaret ederek arkadaşımız, abimiz Ali Savaş’ın vefatı sebebiyle taziye dileklerini iletti.

Ona Durmak Yok

Sevgili Okurlarımız, Trabzon her dönem kabinede olur. Bazen 3-4 bakanla temsil edilir bazen de bir iki bakanla. Şimdi Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu. Ona durmak yok. Bir Trabzon’da, bir Çanakkale’de, bir Kıbrıs’ta, bakmışsın Irak’ta. Türkiye’nin en fazla Genel Müdürlüğünü de yöneten isimdir Abdulkadir Uraloğlu. Hem havada hem de karada inanılmaz işler yaptı. İlk büyük projesini Perşembe virajlarını tarih ederek gerçekleştirdi. Ondan sonra Türkiye’nin dört bir yanında önemli tüneller ve yollar yaptı. Şimdi de gece gündüz koşturuyor. Allah yar ve yardımcısı olsun. Kendisini var eden değerleri unutmayan Sayın Bakan Uraloğlu ile birlikte onun yakın çalışma arkadaşlarını ve basın ekibini de tebrik ediyoruz.

Trabzonspor Nasıl Oynamalı?

Değerli TAKA Gazetesi okurları, ne istiyor Trabzonspor taraftarları? Galatasaray maçında Beşiktaş ne yaptıysa onu yapmasını istiyorlar. En iyi savunma hücumdur diyerek 1. dakikadan itibaren bastılar, alanı daralttılar ve Galatasaray’a nefes aldırmadılar. Abdullah Avcı bu maçı izledi ise bir futbol takımının nasıl oynaması gerektiğini görmüş ve idrak etmiştir diye düşünüyoruz. Trabzonspor efsane yıllarında olduğu gibi, rakibin üzerine giderek skoru almalıdır. Şunu da unutmadan söyleyelim. Rapid Wien Avrupa şampiyonasında kupayı kazanabilecek favori Avusturya milli takımının iskeletini oluşturuyor. Onun için dikkatli olmamız ve rakibe boş alanlar vermememiz gerekiyor.

Haydi Bitsin Artık

Sevgili Okurlar, Trabzonspor güzel transferler yaptı ve onları da kampa yetiştirdi. Ama bir sorun var. Trabzonspor’un golcüye ihtiyacı var. Bu golcü kim olacak? Weghorst mu, Onuachu mu? Trabzonspor taraftarları beklemekten yoruldular. Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan’ın işi bitirmesi ve Pazar günü Sivas’ta oynanacak olan maça mutlaka ama mutlaka yeni golcü transferini yetiştirmesi gerekiyor. Hep deriz ya nasıl başlarsanız öyle biter. İyi başlayalım ve iyi bitirelim.

Emeklerle Büyüdük Çiftçimizin Yanında Olduk Emeklerle Büyüdük Çiftçimizin Yanında Olduk

Mutlu Haftalar; TAKA

Muhabir: BİROL SANCAK