Dünya fındık üretiminde öncü konumda olan Türkiye'de, fındık sektörüne katma değeri yüksek ürünler kazandırılması için genç müteşebbislerin aktif rol alması gerektiği belirtiliyor. Trabzon Ticaret Borsası'nın NEETPRO programı kapsamındaki eğitim seminerinde konuşan Fındıkocağı'nın sahibi Seyyare Sungur, bu konuya dikkat çekerek gençlere çağrıda bulundu.
Sungur, gençlerin fındık gibi önemli bir üründen katma değeri yüksek mamuller üretmeleri gerektiğini belirterek, "Fındık, işlenerek özellikle gıda ve çikolata endüstrisinde katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülebilecek bir kuru meyvedir" dedi. Kendi işletmeleri olan Fındıkocağı'nın başarı hikayesini paylaşan Sungur, araştırma ve geliştirme çalışmalarıyla fındıkla çikolatanın bir araya gelerek özel lezzetlerin ortaya çıkmasını sağladıklarını ifade etti.
Gençleri cesaretlendiren Sungur, işe temelden başlamanın önemini vurgulayarak, sabırlı ve kararlı olmalarını tavsiye etti. Üretimden tüketim aşamasına kadar her adımda planlı ve programlı hareket etmeleri gerektiğini belirten Sungur, işlerini sevgiyle yapmaları ve ürettikleri ürünlere değer katmaları gerektiğini vurguladı.
TAKA/AYŞE SANCAK