Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin ekonomik menfaatlerini korumak amacıyla yürüttüğü denetimlerde 2024 yılının ilk 8 ayında önemli bir adım attı. Bakanlık, 81 ilde gerçekleştirdiği denetimlerle, lokanta, restoran, kafe ve benzeri işletmelerin fiyat etiketi ve tarife kurallarına uyup uymadığını sıkı bir şekilde kontrol etti.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, tarife ve fiyat listelerinin iş yerlerinin giriş kapısında ve masaların üzerinde tüketiciler tarafından kolayca görülebilecek şekilde sunulması zorunlu hale getirildi. Fiyat etiketi denetimleri kapsamında, 221 bin 634 işletmeye denetim yapıldı ve 119 bin 112 aykırılık tespit edilerek 210,5 milyon TL idari para cezası kesildi.

İstanbul, en yoğun denetimlerin yapıldığı şehir oldu. 5 bin 819 iş yerinde yapılan denetimlerde, aykırı bulunan işletmelere 13,9 milyon TL ceza uygulandı. Antalya ise turizm sezonunda denetimlerin yoğunlaştığı bir diğer il oldu; burada 14 bin 861 iş yerinde yapılan denetimlerde 8,1 milyon TL ceza kesildi.

Mühendis, Mimar ve Şehir Plancılarından Tarihi Mesaj: 45 Yıllık Mücadele Yeniden Alevleniyor! Mühendis, Mimar ve Şehir Plancılarından Tarihi Mesaj: 45 Yıllık Mücadele Yeniden Alevleniyor!

Bakanlık yetkilileri, fiyat artışlarının enflasyon ve maliyetlerin çok üzerinde olması durumunda, tüketicilerin doğru bilgilendirilmediği hallerde mağduriyetlerin önlenmesi amacıyla denetimlerin aralıksız devam edeceğini vurguladı.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN