Lezzetli Başlangıç: Erişteli Domates Çorbası
Malzemeler:
2 su bardağı hazır domates püresi
1 çay bardağı erişte makarna
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
4 su bardağı su
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Tereyağını derin bir tencerede eritin ve üzerine unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun.
Üzerine domates püresini ekleyin ve sürekli karıştırarak topaklanmamasını sağlayın.
Sıcak suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın.
Kaynayan çorbaya erişteleri ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin.
Son olarak tuz ve karabiberi ekleyerek sıcak servis yapın.
Püf Noktası: Eğer çorbanın kıvamı çok koyu olursa ekstra sıcak su ekleyerek kıvamı açabilirsiniz.

Ana Yemek: Gigi Hadid Makarnası (Kremalı ve Salçalı Lezzet)
Malzemeler:
1/2 paket makarna
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1/2 paket krema
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1/2 su bardağı haşlanmış makarna suyu
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Makarnayı bol su ve biraz tuz ile haşlayıp süzün. Biraz makarna suyunu ayırın.
Zeytinyağını tavada ısıtın ve ince doğranmış soğanı ekleyip kavurun.
Sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
Salçayı ekleyerek kavurun, ardından kremayı dökün ve karıştırın.
Tuz, karabiber ve rendelenmiş kaşarı ekleyin, peynirler eriyene kadar pişirin.
Sosun kıvamını açmak için ayırdığınız makarna suyundan ekleyin.
Son olarak haşlanmış makarnayı ekleyerek iyice harmanlayın ve sıcak servis yapın.
Lezzet Önerisi: Üzerine taze fesleğen ekleyerek servis edebilirsiniz!

Hafif ve Sağlıklı: Kabak Oturtma
Malzemeler:
3 adet büyük boy kabak
200 gr kıyma
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 adet yeşil biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 su bardağı su
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Soğanı doğrayıp zeytinyağında kavurun, ardından doğranmış biber ve sarımsakları ekleyerek kavurmaya devam edin.
Kıymayı ekleyip rengi değişene kadar pişirin.
Doğranmış domates ve salçayı ekleyerek birkaç dakika daha pişirin. Tuz ve karabiber ekleyin.
Kabakları soyup halka halka dilimleyin ve tencereye dizin.
Üzerine kıymalı harcı ekleyin, suyu dökün ve kapağını kapatıp 25-30 dakika pişirin.
Servis ederken üzerine ince kıyılmış dereotu serpiştirin.
Ekstra Öneri: Yanında yoğurtla servis edilerek lezzetini artırabilirsiniz!

Lezzeti Damaklarda Kalan: Kabak Mezesi
Malzemeler:
4 adet kabak
1,5 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Üzeri için: Kırık ceviz, zeytinyağı, kırmızı toz biber
Hazırlanışı:
Kabakları rendeleyip suyunu sıkın.
Zeytinyağında sarımsakları kavurun, ardından kabakları ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
Yoğurt, mayonez ve tuzu karıştırın, soğuyan kabakları ekleyin.
Üzerine kırık ceviz ve baharatlı yağ karışımını ekleyerek servis edin.

Ferahlatan İçecek: Pastane Usulü Limonata
Malzemeler:
3 adet limon
1 su bardağı toz şeker
2,5 litre su
Hazırlanışı:
Limon kabuklarını rendeleyip şekerle ovalayın.
Limonları sıkıp, şekerli karışıma ekleyin.
Su ekleyip iyice karıştırın ve 2 saat buzdolabında dinlendirin.
Süzüp soğuk servis yapın.


İftarın Tatlı Finali: Porsiyonluk Güllaç
Malzemeler:
4 yaprak güllaç
5 yemek kaşığı fındık kırığı
Şerbeti İçin:
750 ml süt
1 su bardağından biraz az toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilya
Hazırlanışı:
Sütü ve şekeri ısıtın, kaynatmadan karıştırın.
Güllaç yapraklarını ıslatarak kup bardaklara yerleştirin.
Kat aralarına fındık ekleyerek katman oluşturun.
Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin ve üzerini süsleyerek servis yapın.
Bu özel iftar menüsüyle hem doyurucu hem de lezzet dolu bir sofra hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!