Lotus: Kendini Temizleyen Mucize
Lotus çiçeği, üzerine gelen tozları bile temizleyebilen bir özelliğe sahiptir. Eski Mısır’da kutsal kabul edilen lotus, sakinleştirici etkisiyle de bilinir.

Beyzbol Bitkisi: Euphorbia Obesa
Güney Afrika’ya özgü bu bitki, görünümü nedeniyle “beyzbol bitkisi” olarak adlandırılır. Bitki koleksiyoncularının ilgisi yüzünden nesli tükenme tehlikesi altındadır.

Hydnora Africana: Fantastik Bir Parazit
Bu parazit bitki, dışkıya benzeyen kokusuyla böcekleri çeker ve diğer bitkilerin köklerinden beslenir. Güney Afrika’da yetişen Hydnora Africana, hem görüntüsü hem de özellikleriyle fantastik bir canlıdır.

Ceset Çiçeği: Kötü Kokulu Dev
Amorphophallus titanum, 2,5 metreye kadar uzayabilen ve 10 yılda bir çiçek açan ceset çiçeği, yayılan çürük et kokusuyla sinekleri kendine çeker. Bu kötü koku, polenleşme için böcekleri cezbetmek amacıyla evrimleşmiştir.

Şeytan Çiçeği: Böcek Avlayan Peygamberdevesi
Idolomantis diabolica, çiçeğe benzeyen bir peygamberdevesidir. Çiçek kılığına girerek böcekleri kendine çeker ve avlar. Etiyopya, Somali ve Tanzanya’da yaygındır.

Bambu: Günde 91 cm Uzayan Bitki
Dekoratif olarak sıkça tercih edilen bambu, aslında oldukça dayanıklı ve hızlı büyüyen bir bitkidir. Bazı türleri bir günde 91 cm’e kadar uzayabilir. İki yılda bir çiçek açan bambular, bol güneşi sever ve suda bile yetiştirilebilir. Sembolizmde bolluk ve zenginliği temsil eden bambular, yaşadığımız mekanlara pozitif enerji katar.

Boğucu İncir Ağacı: Kabus Gibi Sarıyor
Güneydoğu Asya ve Avustralya’da bulunan bu bitki, seçtiği ağacı sararak besinlerini emer ve güneş ışığını engelleyerek hayatta kalmasını zorlaştırır. Bu süreç yıllarca sürebilir ve boğucu incir ağacı, ev sahibi ağacın ölümüne neden olabilir.

Fare Yiyen Etobur Bitki: Nepenthes attenboroughii
2009’da Filipinler’de keşfedilen bu bitki, dünyanın en büyük etçil bitkileri arasında yer alır. Büyük haznesine düşen fare ve kertenkele gibi canlıları sindirerek beslenir. Adını ünlü doğa yayıncısı David Attenborough’dan almıştır.

Küstüm Çiçeği: Öğrenebilen Bitki
Mimosa pudica, yapraklarına dokunulduğunda kapanır. Araştırmalara göre bu bitki, hafıza oluşturabilir ve tehlikesiz durumları öğrenebilir.