Giresun’da Kadınlar Yazın Bolluğunu Kışa Taşıyor
Giresun’un yüksek köylerinde kadınlar, yazın bereketini kışa hazırlık için kullanıyor. Özellikle Yavuzkemal Beldesi’nde, meyve ve sebzelerden pekmez, turşu ve kuru gıda yaparak kışa hazırlık yapan kadınlar, geleneksel yöntemlerle dayanışma içinde çalışıyor.
Kaynak: İHA
Yaz Ürünleri Geleneksel Yöntemlerle Değerlendiriliyor
Yavuzkemal’de kadınlar, tarlalarında yetiştirdikleri ürünlerden kışlık gıdalar hazırlıyor. Peziğin sapı turşu yapılırken, kökü ise saklanarak ya da haşlanarak tüketiliyor. Kadınlar, ayrıca elma ve armuttan pekmez yaparak evlerinin kışlık ihtiyaçlarını karşılıyor.
Çok Okunanlar
Kasımpaşa, Trabzonspor Maçı Sonrası Hukuki Süreç Başlatıyor
Trabzonspor’da Sular Durulmuyor değişim rüzgarları esiyor
Fındık Fiyatlarında Şok Artış! Üreticiler ve Tüccarlar Simdi Ne Yapacak?
MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu, Enis’in pozisyonuyla ilgili noktayı koydu
Trabzonspor’dan 3 Büyük Transfer Hamlesi!
Devlet bankasından emekliye müjde: Başvuranlar 55 bin lira alacak