LİSE ATÖLYESİNDEN DÜNYAYA AÇILAN KAPI
Samsun Türk Telekom Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında verdiği eğitimlerle öğrencilerine dünya mutfağı kapılarını aralıyor. Okulda aşçılık ve yiyecek-içecek hizmetleri eğitimi alan öğrenciler, hem Türk hem de dünya mutfağının seçkin lezzetlerini öğrenerek sektöre hazırlanıyor.
73 ÖĞRENCİ MESLEĞE ADIM ATIYOR
Okul bünyesinde açılan Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında 2023-2024 eğitim öğretim yılında eğitime başlandı. Şu anda 9’uncu sınıfta 54, 10’uncu sınıfta ise 19 öğrenci olmak üzere toplamda 73 öğrenci eğitim alıyor. Ayrıca aşçılık ve pasta-tatlı yapımı dallarında mesleki eğitim merkezi öğrencilerine de uygulamalı eğitim veriliyor.
KENDİ İŞİNİ KURMA FIRSATI
Yiyecek İçecek Hizmetleri alan şefi Caner Yılmaz, öğrencilerin eğitim sonrası ustalık ve usta öğreticilik belgelerini alarak kendi iş yerlerini açabileceklerini belirtti. Yılmaz, “Öğrencilerimiz buradan aldığı eğitimle yurt dışında dahi Türk ve dünya mutfağı üzerine iş yeri açabiliyor. Ayrıca KOSGEB’in genç girişimci desteğinden faydalanarak kendi işletmelerini kurmaları mümkün” dedi.
SEKTÖRE NİTELİKLİ ELEMAN KAZANDIRILIYOR
Alan şefi Caner Yılmaz, okulun Canik ilçesinde bu alanda eğitim veren tek okul olduğuna dikkat çekerek, “Öğrencilerimizi sektörün ihtiyaç duyduğu mesleki yeterliliğe sahip bireyler olarak yetiştiriyoruz. Mezun olan öğrencilerimiz otel, restoran, kafe, kamu kurumları mutfakları gibi birçok alanda iş bulabiliyor” ifadelerini kullandı.
GASTRONOMİYE KATKI HEDEFİ
Yılmaz, okulun eğitimleriyle birlikte Samsun’un gastronomi alanında gelişmesine katkıda bulunmayı hedeflediklerini vurguladı. “Öğrencilerimizin aldığı eğitim sadece mutfakta değil, aynı zamanda şehrimizin kültürel zenginliğine de katkı sağlıyor” dedi.