Balın Döner Haliyle Farkındalık Oluşturuldu

Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın Çifçi, balın kristalize olmasının doğal bir süreç olduğunu vurgularken, tüketicilerin bu hali genellikle şekerlenme ile karıştırdığını belirtti:

“Bal, üç ay geçtikten sonra doğal olarak kristalize olur. Biz de bu gerçeği ‘bal döner’ ile anlatmak istedik. Döner de bizim, bal da bizim. Nasıl arının sokmayanı olmazsa, balın da kristalize olmadan olmaz.”

Çifçi, fuarda balın bu haliyle ilgili farkındalık oluşturmanın önemine dikkat çekerek, “Ziyaretçilere ekmeğin üzerine sürüp tatmaları için de fırsat veriyoruz. Bal döneri, balın doğal sürecini eğlenceli bir şekilde tanıtmak için harika bir araç oldu,” dedi.

Tüketicilerden Tam Not Aldı

Fuara Giresun’dan katılan arı yetiştiricisi Ali Ayar, bal döneri ilk kez gördüğünü ifade ederek, "Biz de balın zaman zaman tenekede kristalize olduğunu görürdük ama böyle bir sunumu ilk defa görüyorum" dedi.

Fuara ailesiyle katılan 10 yaşındaki Eymen Aydın ise, “Bal çok yedim ama baldan döner hiç yememiştim” diyerek bu eşsiz deneyimi paylaştı.

Arıcılık ve Tanıtım İçin Önemli Bir Etkinlik

Fuarda kristalize balın faydalarına dair bilgilendirmeler yapılarak tüketicilerde farkındalık yaratıldı. Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği, bu etkinlikle balın doğal sürecinin önemini bir kez daha vurguladı. Fuarda, ziyaretçilere bal döneri tattırmak hem eğlenceli hem de bilgilendirici bir deneyim sundu.