İFTARA LEZZETLİ BİR BAŞLANGIÇ: YÜKSÜK ÇORBASI
Adana mutfağına ait Yüksük Çorbası, mantı ve nohut ile yapılan doyurucu ve besleyici bir tarif. İçerdiği et suyu sayesinde hem bağışıklık sistemini güçlendiriyor hem de enerji veriyor.

Malzemeler:
2 su bardağı dondurulmuş mantı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
3 su bardağı et suyu
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz
Nasıl Yapılır?
Tencereye tereyağını alıp eritin, ardından salçayı ekleyerek kavurun.
Et suyunu ve normal suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
Su kaynadığında mantıları ve haşlanmış nohutu ekleyin.
Kuru nane ve tuz ekleyerek kısık ateşte 15 dakika pişirin.
Sıcak servis yapın.
Hazırlama süresi: 25 dakika

KÖZLENMİŞ LEZZET: PATLICAN ÇULLAMA
Közlenmiş patlıcanın biber, soğan ve domates ile harmanlandığı Patlıcan Çullama, hafif ve besleyici bir yemek.

Malzemeler:
6 adet patlıcan
2 adet soğan
2 adet domates
2 adet kırmızı kapya biber
3 adet yeşil biber
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
½ çay bardağı zeytinyağı
Tuz, kırmızı pul biber
Nasıl Yapılır?
Patlıcanları fırında közleyin, kabuklarını soyup iri küpler halinde doğrayın.
Soğanı zeytinyağında kavurun, doğranmış biberleri ekleyip 5 dakika pişirin.
Salçayı ekleyip karıştırın, ardından doğranmış domatesleri ekleyin.
Közlenmiş patlıcanları ekleyerek baharatları ilave edin ve 5 dakika daha pişirin.
Ilınınca üzerine doğranmış maydanoz serpip servis edin.
Hazırlama süresi: 60 dakika

ANA YEMEK: DOMATESLİ BİBERLİ PİRİNÇ PİLAVI
Sebzelerle zenginleştirilmiş Domatesli Biberli Pirinç Pilavı, iftar sofranız için lezzetli bir tamamlayıcı olacak.

Malzemeler:
1 su bardağı pirinç
1 adet domates
1 adet soğan
1 adet kırmızı kapya biber
1 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
Tuz
Nasıl Yapılır?
Pirinci tuzlu ılık suda 15 dakika bekletin, süzün.
Soğanı tereyağı ve zeytinyağında kavurun.
Domates ve biberleri ekleyip 5 dakika pişirin.
Pirinci ekleyip birkaç dakika kavurun.
Sıcak su ve tuzu ekleyerek pilavı kısık ateşte pişirin.
Hazırlama süresi: 30 dakika

HAFİF VE LEZZETLİ: TAVUKLU SEMİZOTU SALATASI
Protein açısından zengin, besleyici ve hafif bir Tavuklu Semizotu Salatası.

Malzemeler:
1 demet semizotu
1 parça haşlanmış tavuk göğsü
4 yemek kaşığı konserve mısır
2 adet badem salatalık
2 adet közlenmiş kırmızı biber
4 yemek kaşığı kırık ceviz
2 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
Tuz
Nasıl Yapılır?
Haşlanmış tavuğu küçük parçalara ayırın.
Semizotunu yıkayıp doğrayın.
Diğer malzemelerle birlikte karıştırın.
Yoğurt, mayonez, sarımsak ve tuzu ekleyip harmanlayın.
Hazırlama süresi: 35 dakika

TATLI ZAMANI: PRENSES LOKUMU
Yumuşacık irmikli toplar, hindistan cevizi kaplamasıyla tatlı krizlerine birebir!

Malzemeler:
3 su bardağı süt
8 yemek kaşığı toz şeker
8 yemek kaşığı irmik
1 paket krem şanti
Hindistan cevizi
Nasıl Yapılır?
Süt, şeker ve irmiği karıştırarak pişirin.
Ilınınca krem şantiyi ekleyip karıştırın.
Karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp hindistan cevizine bulayın.
Hazırlama süresi: 20 dakika

İFTARIN FERAHLATICI İÇECEĞİ: KARADUT ŞERBETİ
Sağlık dolu ve lezzetli Karadut Şerbeti ile serinleyin!

Malzemeler:
500 gr karadut
1,5 su bardağı şeker
½ limon suyu
1 çubuk tarçın
4 diş karanfil
2 litre su
Nasıl Yapılır?
Karadutları şekere yatırın, tarçın ve karanfili ekleyin.
2 litre su ekleyip kaynatın.
Süzüp soğutun, limon suyunu ekleyerek servis yapın.
Hazırlama süresi: 40 dakika