Rize'de Çökertme Kebabı Balıkla Yeniden Keşfedildi: Levrek ile Yeni Lezzet Şöleni!
Muğla’nın geleneksel çökertme kebabı, Rize’nin yaratıcılığıyla denizden ilham aldı. Rizeli balıkçı Lokman Armağan, klasik olarak et veya tavukla yapılan çökertme kebabını levrek balığıyla hazırlayarak Rizelilere yepyeni bir tat sundu. Bu sıra dışı tarif, "Balık yoğurtla yenilmez" algısını da yerle bir etti.
Kaynak: iha
Balık ve Yoğurt Uyumu: Yeni Bir Deneyim
Rizeli balıkçı Lokman Armağan, deniz ürünleri ve süt ürünleri bir araya geldiğinde oluşan önyargıları kırmayı hedeflediklerini belirtti. “Çökertme kebabı Türk mutfağının gözde yemeklerinden biri. Biz de sahil şehri olarak, ‘Balıkla neden olmasın?’ diyerek levrekle denedik. Fevkalade bir lezzet ortaya çıktı. İlk başta tereddüt edenler bile daha sonra 'Levrek çökertme istiyorum' diye geri döndü,” ifadelerini kullandı.
Çok Okunanlar
Eski Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı’nın açıklamaları şaşırttı
Trabzon’un 61 Plakası Değişebilir! İşte Yeni Plaka Kodları
Trabzonspor’un Gündemindeki İsim Yuvadan Uçtu
Çaykur Rizespor, Savunma Hattına Takviye Yapmak İçin Hedefteki İsimleri Belli Etti!
Trabzonspor’un Genç Yıldızına Büyük Şans
Trabzonspor İspanyol yıldız Transferinde Sona Yaklaştı!