HEYELAN KÖY YOLUNU KAPATTI
Rize’nin Derepazarı ilçesi Eriklimanı Mahallesi'nde, sağanak yağışın ardından heyelan meydana geldi. Yolun bir bölümü çökerken, istinat duvarı yıkıldı ve toprak çaylık arazilere aktı. Heyelan sırasında yol kenarındaki yüksek gerilim direği yerinden oynadı.
Olayın ardından bölgeye sevk edilen ekipler, yolu ulaşıma kapatarak güvenlik önlemleri aldı. Heyelan nedeniyle Bahattinpaşa köyü elektrik ve doğal gazsız kaldı.
ÖĞRENCİLER TEHLİKE ALTINDA
Heyelan nedeniyle kapanan yolda, öğrenciler sabah velilerinin eşliğinde heyelan bölgesinden geçerek servislerine ulaşmak zorunda kaldı.
MUHTARDAN YOL ÇÖKMESİNE TEPKİ
Bahattinpaşa Köyü Muhtarı Ali Küçük, yolun çökmesinin bölge halkı için büyük bir risk taşıdığını belirterek şunları söyledi:
“Burası ağır tonajlı araçların geçtiği bir yol. 70-80 tonluk araçlar buradan geçiyor ve yol bu yükü kaldıracak durumda değil. Acilen sağlam bir istinat duvarı yapılması gerekiyor. Emniyet ekipleri geceden beri burada, ancak elektrik ve doğal gaz hala kesik.”
VATANDAŞLAR MAĞDUR
Torunlarını okula götürmek için heyelanlı yoldan geçmek zorunda kalan Ayşe Şahin ise mağduriyetlerini şu sözlerle dile getirdi:
“Akşamdan beri elektrik yok, doğal gaz da kesildi. Sabaha kadar üşüdük. Çocukları servise götürmek için mecburen buradan geçiyoruz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz.”
EKİPLERİN ÇALIŞMASI SÜRÜYOR
Ekipler, bölgede heyelan riskine karşı incelemelerini sürdürüyor. Yolun ne zaman açılacağı konusunda ise henüz net bir açıklama yapılmadı.