"Samsun'da Kaz Tiridi Coşkusu: Kış Mevsiminin Vazgeçilmez Lezzeti Başladı"
Samsun'un Kavak ilçesinde yıllardır kültürel bir miras olarak yaşatılan ve coğrafi işaret tescilli kaz tiridi sezonu açıldı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen ziyaretçiler, bu eşsiz lezzeti tatmak için Kavak'a akın ediyor.
Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte Samsun'un Kavak ilçesinde kaz tiridi sezonu açıldı.
Kaynak: DHA
Her Yıl 7 Bin Kaz Tüketiliyor
Kavak ilçesinde kaz tiridi, bölgenin kış aylarındaki en popüler yemeği olarak dikkat çekiyor. Aşçı Dilek Sezer’in verdiği bilgiye göre, bir sezonda yaklaşık 7 bin kaz tüketiliyor. Günlük olarak 50-60 kazın pişirildiği işletmelerde, hafta sonları bu sayı 200'e kadar çıkabiliyor.
Çok Okunanlar
Trabzonspor, Kanat Oyuncusu Transferinde Anlaşmaya Vardı!
Trabzonspor'un Genç Yıldızına Avrupa’dan Yoğun İlgi
Trabzonspor'da Ocak Harekatı: Yunan Yıldız Gelmeye Hazır!
Trabzonspor Orta Sahasını Buldu; İmzaya geliyor
Mustafa Eskihellaç Takas teklifini neden kabul etmedi?
Trabzonspor’da Samsunspor Maçı Öncesi Kadroda Zorunlu Revizyon!