Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Gençlik Politika Belgesi Vizyon Çalıştayı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğinde Pelitli Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi. Çalıştaya Vali Vekili Dr. Fatih Kızıltoprak, Gençlik Organizasyonları Daire Başkanı İsmail Çakıroğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü temsilcileri, yerel yönetim yetkilileri, kamu kurumu temsilcileri, sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan programın açılışında, etkinliğin önemine ve gençlerin geleceğe yönelik katkı sağlama potansiyeline vurgu yapıldı. Katılımcılar, gençlerin fikirlerinin ve enerjilerinin somut projelere dönüştürülmesi için bir araya gelmenin ne kadar önemli olduğunu belirttiler.
ATÖLYE ÇALIŞMALARI YAPILDI
Çalıştayda, bilim ve teknoloji, sosyal kapsayıcılık, milli ve manevi değerler gibi 11 temel politika alanında önemli çalışmalar yapıldı. Bu çalışmaların, Türkiye’nin daha parlak bir geleceğe doğru yönelmesinde gençlerin katkı sağladığı bir platform olduğu ifade edildi. Etkinlik, gençlerin fikirlerini ifade etmeleri ve Türkiye'nin gençlik politikalarına dair vizyon oluşturulmasını hedefleyen atölye çalışmalarıyla devam etti.
Katılımcılar, gençlerin gelecekteki ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusunda çözüm önerileri geliştirmek amacıyla çeşitli sosyal hayata dair başlıklar altında tartışmalara katıldılar. Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu yaptığı konuşmada, gençlerle daha fazla temas kurma arzusunu dile getirdi.
ARICIOĞLU: “GENÇLERLE İŞBİRLİĞİMİZİN DAHA ÇOK GELİŞMESİNİ İSTİYORUZ”
Arıcıoğlu, gençlik kulüpleri ile birçok projeyi ortak yürütmelerine rağmen, bu işbirliğini daha da geliştirmek istediklerini belirtti. Arıcıoğlu, “Gençlerle işbirliğimizin daha çok gelişmesini istiyoruz. Aslında gençlik kulüplerimizle birçok projeyi ortak yürütüyoruz ama bu yeterli değil. Daha çok bir araya gelmemiz gerekiyor. Gençlerin temiz, güçlü zekâsı ile ürettikleri yeni bilgileri mutlaka değerlendirmek ve ortak akılla yürütmek istiyoruz. Bu tür faaliyetleri yürütmek bizim en büyük arzumuz. İnşallah bunları da sizlerle başaracağız. Katılımlarınız için teşekkür ediyorum, umarım güzel bir çalıştay olur ve Trabzon olarak Bakanlığımızın bu çalıştayına bilgi ve öneri olarak katkı sunarız” dedi.
FİKİRLER BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ
Gençlik Organizasyonları Daire Başkanı İsmail Çakıroğlu ise çalıştayların devlet için önemine değindi. Politika belgelerinin, devletin gelecekteki 5-10 yıllık çalışmalarını şekillendiren temel araçlar olduğuna dikkat çekti. Çakıroğlu, “Politika belgeleri çok önemlidir çünkü devletin önümüzdeki 5-10 yıllık çalışmaları, bu belgelerdeki notlara göre şekillenir. Gençlerin fikirleri bizim için çok kıymetli.
Gençlerin katkıları ile bunları daha iyi bir şekilde planlayabiliriz” cümlelerine yer verirken, Vali Vekili Dr. Fatih Kızıltoprak ise gençlerin dünya ile uyum içinde değişim ve yenilik taleplerini vurgulayarak, bu değişimlerin doğru bir şekilde anlaşılması gerektiğini ifade etti. Kızıltoprak, “Dünya değişiyor. Gençler sürekli olarak yenilik talep ediyor, çünkü üretmek isteyen kesim gençlerdir.
ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAK
Bu gençleri anlamamız gerekiyor. Gençler, isteklerini bu politika belgeleri ile yansıtabilirler. Bu tür çalıştaylar, bu açıdan çok önemli. Programı düzenleyen ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Etkinlik, gençlerin fikirlerini ifade etmeleri ve Türkiye'nin gençlik politikalarına dair vizyon oluşturulmasını hedefleyen atölye çalışmalarıyla devam etti. Katılımcılar, çeşitli sosyal hayata dair başlıklar altında tartışmalar yaparak, geleceğe yönelik çözüm önerileri geliştirdiler.
Çalıştayda elde edilen görüşlerin, Türkiye’nin gençlik politikası yol haritasına önemli katkılar sağlaması bekleniyor. Gençlerin katkılarının her zaman önemli olduğu vurgulandı ve bu görüşlerin ilerleyen dönemde politika oluşturma süreçlerinde dikkate alınacağı ifade edildi.