UEFA ile Görüşme Yapıldı

TFF, derbiye yabancı hakem atanması konusunda UEFA ile temasa geçti. UEFA Hakem Komitesi Başkanı Roberto Rosetti ile yapılan müzakereler sonucunda, Sloven hakem Slavko Vincic’in bu karşılaşmayı yönetmesi konusunda öncelik verildi.

TFF Yönetimi Oy Birliğiyle Kabul Etti

Şenol Güneş'in Gaziantep FK Maçı 11’i belli oldu mu? Şenol Güneş'in Gaziantep FK Maçı 11’i belli oldu mu?

Slavko Vincic’in ismi belirlendikten sonra, TFF Yönetim Kurulu bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda tüm yöneticiler görüşlerini net bir şekilde ifade etti ve oy birliğiyle yabancı hakem atanması yönünde karar çıktı.

Gelecekteki Derbiler İçin de Yabancı Hakem Gündemde

Alınan bu kararın, gelecekteki derbiler için bir örnek teşkil edebileceği ve benzer durumlarda yabancı hakem kullanımının devam edebileceği tartışıldı. TFF Yönetim Kurulu, sürecin yürütülmesi için TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na tam yetki verdi.

Bu gelişme, Türk futbolunda hakem tartışmalarının önüne geçmek ve adil bir yönetim sağlamak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

 

Kaynak: NTVSPOR