Türk Nakliyeciler, Azerbaycan’ın Türk Plakalı TIR’lardan aldığı yüksek geçiş ücretleri nedeni ile Rusya Gürcistan arasında Vladikavgaz Bölgesinde mahsur kaldı. 

Azerbaycan’ın Türk nakliyecilerden aldığı 600 dolara varan transit geçiş ücreti nedeniyle Türk nakliyeciler Rusya Gürcistan arasındaki kış şartlarının çetin geçtiği Kazbeğgi Dağındaki zorlu dağ yolunu kullanarak Asya Ülkelerinden Türkiye’ye gelme mücadelesi veriyorlar. 

Nakliyeciler Rusya Gürcistan sınır kapısındaki yoğunluktan ve hava şartlarından dolayı hiçbir sosyal imkanı olmadan yaklaşık 20 gündür yollarda mahsur kaldılar. Hiçbir yetkiliye  seslerini duyuramayan TIR şoförleri,  Türk ve Azeri yetkililerinin görüşme yaparak hiç olmazsa transit geçiş ücretlerinin kaldırılması gerektiğini söylediler. Yaklaşık 20 gündür sınıra ulaşmak için sırada bekleyen TIR şoförlerinden Kadir Ayyıldız, “Azerbaycan devletinin bir çok ülke nakliyecilerinden almadığı sadece Türk nakliyecilerden aldığı yüksek geçiş ücretleri nedeniyle mecburen kış şartlarının ağır geçtiği Vladikavgaz yolunu kullanıyoruz. Rusya sınırındaki sıranın tek sebebi kardeş bildiğimiz Azerbaycan’ın Türk Plakalı TIR’lardan transit geçişlerde aldığı 600 dolara varan ücretlerdir. İki Devlet Tek Millet dediğimiz kardeş ülkeden geçiş ücretleri nedeniyle gidemediğimiz için yaklaşık 20 gündür burada kuyruktayız. Ne zaman da gideceğimiz belli değil. 

Her zaman ve her şartta yanında olduğumuz Azerbaycan’ın bize bunu yapması hiç hoş değil. İnsan kendi kardeşinin evine giderken veya evinin önünden geçerken para verip gider mi? Hiç olmazsa  Transit geçiş yapan araçlardan geçiş ücretlerinin kalkması gerekiyor. Geçiş ücretleri nedeniyle Türk TIR’cılar burada perişan oldu. Burada ne tuvalet var, ne su var, ne yemek var. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi. Ayyıldız, yetkililerin seslerini duymaması durumunda evlerine bir aydan önce gelemeyeceklerini ifade ederek, bir an önce evlerine dönebilmek için yetkililerimizden acil çözüm üretmelerini beklediklerini kaydetti.
BAHATTİN BAŞTÜRK