Çağrıya kayıtsız kalmayan Başkan Genç, “Bu kıymetli ricaya kayıtsız kalmamız mümkün değil. Sevdamız Trabzonspor’un yanında olmak isteyen ve ulaşım konusunda destek isteyen taraftarlarımız için kapsamlı bir çalışmamız zaten vardı. Bu vesile ile başlamış olalım. Sevdamızı yalnız bırakmayanları biz de yalnız bırakmayız” dedi. Başkan Genç’in attığı adıma taraftarlar çok sevinerek, Genç’e teşekkür ettiler.

MAZ’DAN ŞİKAYET BİTMİYOR

TAKA Gazetesi olarak şehrin sorunlarına her zaman öncelik veririz. Yapılan işleri de takdir ederiz. Kulis köşemizde yer verdiğimiz, ‘Maz yine şaşırtmadı’ başlıklı yazımız üzerine Türk Kızılay’ın eski genel başkan yardımcısı Nihat Adıgüzel mesaj gönderdi. Maz inşaatın beceremediği işler ve verdiği zararları anlatan Adıgüzel, “Söz konusu Maz İnşaat Tabakhane’de yaptığı çalışmalarda iş hanımızdaki yaklaşık 35 iş yerine büyük zarar vermiştir. Bir öğle vaktinde yaklaşık 25-30 cm genişliğinde su vanasını patlatmış iş anımızdaki 35 iş yerine büyük ölçüde su dolmuş, işyerlerinin yalıtımlarını bozmuş ve işyerlerindeki malzemeleri kullanılamaz hale getirmiştir. Kaza öğle saatlerinde meydana geldiği için ne MAZ  inşaat yetkilerine ne de belediye yetkilerine kolayca ulaşamadık. İsale hattından uzun süre su akıntısı devam etmiştir. Biz durumu belediye yetkililerine bildirdik. Ancak belediye yetkilileri bize adres olarak MAZ İnşaatı göstererek zarar gören esnafımıza sahip çıkılmamıştır. AZ İNŞ. yetkilileri ise merkezleri olan Ankara’yı adres gösterdiler. Konuyu yargıya taşıdık fakat ülkemizde adaletin tecellisi herkesçe malum. Geciken adalet, adalet değildi. Bizim üzüldüğümüz nokta ise belediyemizin zarar gören vatandaşına değil de MAZ inşaata sahip çıkmış olmasıdır. Gerek Belediyemiz ve gerekse MAZ inşaat yetkilileri konuya duyarlılık gösterip ayrıntılı bilgi almak isterlerse; olayla ilgili bilgi, belgelere Keskin Hukuk bürosundan ulaşabilirler” dedi.

FINDIK HARMANDA KALDI

CHP Yomra İlçe Başkanı Erol Pekşen, “Fındık üreticisinin hali perişan” dedi. Pekşen yaptığı açıklamada şunları söyledi, “Fındık pazara inmeye başladı ama üreticinin halı perişan. Fındık yok pahasına işlem görüyor. TMO 2 Ağustos’ta açıkladığı fiyat ile bugün işlem gördüğü fiyat arasında dağlar kadar fark var.”

DİKKAT DENİZE GİRMEYİN

Trabzon Valiliği, Trabzon'da 24 ve 25 Ağustos günlerinde denize girilmemesi gerektiğini duyurdu. Trabzon Valiliği sosyal medya hesaplarında yayınlanan gönderide, “Olumsuz hava şartları nedeniyle rüzgârın hızlı esmesinin dalga yüksekliğinin artmasına sebep olması beklendiğinden; vatandaşlarımızın can güvenliği için ilimiz genelinde denize girilmemesi gerekmektedir." ifadeleri kullanıldı.

D E N İ Z-4

100. Yıl Coşkusu 100. Yıl Coşkusu

ÖNCE AÇILIŞ SONRA RESEPSİYON

Özbekistan Cumhuriyet Bağımsızlığının 33. yıldönümü ve Özbekistan Trabzon Konsolosluğunun açılışı vesilesiyle resepsiyon düzenlenecek. Resepsiyona Özbekistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Alişer Azamhocayev ile Özbekistan Trabzon Fahri Konsolosu Sadık Soylu katılacak. Fahri konsolosluk binasının açılışı Ortahisar Mahallesi Sarayatik Sokak’ta 9 Eylül Pazartesi günü saat 17.00’de gerçekleştirilecek. Resepsiyon ise Zorlu Grand Otel’de 9 Eylül Pazartesi günü saat 19.00’da düzenlenecek.

NİHAYET

Ölümlü, yaralamalı, maddi hasarlı kazaların meydana geldiği Bayburt Üniversitesi Baberti Külliyesi civarında ihtiyaç olan üst geçit yapımına başlandı. Karayolları tarafından başlatılan üst geçit çalışması bitirilme aşamasına geldi. Üniversite öğrencilerinin sıklıkla kullandığı Bayburt-Demirözü yolu üzerinde yapımına başlanan üst geçit, bölgedeki tehlikeli geçişlere son verecek, öğrenciler rahat bir nefes alacak. Pazartesi günü başlayan ve 10 günlük bir sürede bitirilmesi öngörülen üst geçit çalışmasının büyük bir kısmı tamamlandı. Çelik yapı yaya üst geçidi yerleştirmesi, vinç yardımıyla gerçekleştiriliyor.

OSMANCIK’TA BULUŞMA

Trabzon’un Şalpazarı İlçe Belediye Başkanı Refik Kurukız, Osmancık’ta MHP’li belediye başkanı Ahmet Gelgör ve kaymakam Uğur Ünsal ile bir araya geldi. Gelgör ile yakın aile dostluğu olan Kurukız, “Kardeşimiz Ahmet Gelgör’le Tosya Kaymakamımız sayın Uğur Ünsal beyle Osmancık’ta buluştu” dedi.

BORA’YA 61 NUMARA

Trabzon Şehit Meriç Alemdar Polis Meslek Yüksekokulu müdürü Taner Bora, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde göreve başlayacak. Bora, Gençlik ve Spor il müdürü Lokman Arıcıoğlu’na veda etti. Arıcıoğlu, Bora’ya adının yazılı olduğu 61 numaralı Trabzonspor forması hediye ederek yeni görevinde başarı diledi.

KOÇAL, YENİ HİZMET BİNASI İÇİN KOLLARI SIVADI

Vakfıkebir Belediye Başkanı Fuat Koçal, göreve başladığı günden itibaren önemli hizmetler gerçekleştirerek sorunlara birer birer neşter vurmaya devam ediyor. . Başkan Koçal, mevcut belediye hizmet binasının halkın isteklerini karşılamadığını belirterek, “Vakfıkebir Belediyesi hizmet binası halkın isteklerini karşılamıyor. Biz bu binayı yıkarak yeniden, halkın talepleri doğrultusunda daha iyi bir bina yapmak istiyoruz,” ifadelerini kullandı.

Editör: Ayşe Sancak