Sevgili Okurlar , Dünyada gençlere ve çocuklara adanan bayram var mı? Yok. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk zor günlerinde  Türkiye cumhuriyeti devletini kurmuş ve onun banisi olarak da  gelecekte gençlere ve çocuklara hedef göstermiş.

19 Mayıs  Gençlik ve Spor bayramı tüm yurtta  coşku ile kutlandı. Bizler de gazete olarak bu coşkuya ortak olduk. Trabzon ve Bölgedeki etkinliklerden  notları ve fotoğrafları internet sitemiz aracılığıyla da görüntülü  mesajları ilettik. Bir kez daha kutlu olsun. Türkiye geçmişine sahip çıkarak yeni yüzyılı inşa edecek ve devletler arasında en üst noktaya doğru tırmanışını sürdürecektir. Bu vesile ile Atatürk ve Silah arkadaşlarını,  vatan için toprağa düşmüş tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz.

UZUNGÖL MESELESİ ANKARA’DA

Sevgili Okurlar, Dünya mirasının en önemli varlıklarından birisidir Uzungöl. Ülkenin ve Trabzon’un en çekici turizm merkezlerinden birisi. Bu turizm merkezi ile ilgili iki sorun var. Birisi yapılması planlanan Hidro Elektrik Santrali ve bir diğeri ise yapılmakta olan alt yapı çalışmaları. Bu çalışmaların en kısa sürede tamamlanması isteniyor ki, Turizmciler  faaliyetlerine başlayabilsinler. Uzungöl turizm derneği’nin başkan ve yöneticileri TAKA Gazetesini ziyaret ettiler ve taleplerini ilettiler. Onlara da tercüman olduk. Bu arada AK Parti il başkanı Sezgin Mumcu Ankara’da Başkanlar kurulu toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Uzungöl meselesini aktardı. Erdoğan’ın bu konuda talimat vermesi bekleniyor.

PROJELER ETKİLENECEK Mİ?

Değerli Okurlar, Türkiye maliye anlamında bir büyük kemer sıtmaya doğru gidiyor. Bu kemer sıkma Trabzon’da ve bölgede projeleri ne kadar etkileyecek. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç Ankara’ya gitti ve Ankara’da ilgili bakanlarla görüştü, döndü. Yaptığı açıklamasında ise  ‘Raylı sistem Gülcemal ve Sanayi sitelerinin taşınması etkilenmeyecek’ dedi. Genç bu üç projeyi 5 yıllık süre içinde bitireceğinin sözünü vermişti. Güney çevre yolu gibi yeni başlamış olan projelerin gelen bilgiler göre tasfiye edileceği konuşuluyor. Böyle olunca da yatırım adasının hiç başlamayacağı öngörülüyor. 

SİSDAĞI TESİSLERİ

Değerli okurlar; Geçen haftanın bir diğer gündemi ise Sisdağına yapılacak olan milli parklar ve bu parklara karşı vatandaşların Giresun Orman bölge müdürlüğüne verdikleri şikayet dilekçesi. TAKA Gazetesi’nin manşetten gördüğü haberle ilgili olarak tesisi kurmak için hazırlık yapan firma yetkilileri ile konuştuk. Yapacakları projenin asla tabiata zarar vermeyeceğini söyleyerek aksine koruyucu bir projeyi hayata geçireceklerini söylediler.

TAKA YILIN MAÇINDA

Trabzonspor Ziraat Türkiye kupasında bir sezona bedel maçta Beşiktaş ile karşılaşacak. Olimpiyat stadında oynanacak olan maçı tam 75 bin biletli seyirci takip edcek. Biletler Trabzonspor ve Beşiktaş taraftarlar tarafından 10 dakika içinde tüketildii. Trabzonspor cephesi Trezeguet’in maçta oynayıp oynamayacağını merak ediyor. TAKA gazetesine ulaşan bilgilere göre Teknik patron Abdullah Avcı Trezeguet’i kupa maçına sakladı ve Beşiktaş’ı onunla vurmaya çalışacak. Trabzonspor’a yürekten başarılar dilerken İstanbul’da olan muhabir arkadaşımız Nurgül Günaydın hem Başakşehir maçının hem de kupa maçının tüm ayrıntılarını hafta boyunca aktarmaya devam edecek.

Mutlu Haftalar: TAKA

Editör: Birol Sancak