MHP Trabzon'dan Ülkücü Şehitlere Vefa Ziyareti: “Ne Şehitlerimizi Unuttuk, Ne de Gazilerimizi!” MHP Trabzon'dan Ülkücü Şehitlere Vefa Ziyareti: “Ne Şehitlerimizi Unuttuk, Ne de Gazilerimizi!”

Eğitim, AFAD Başkanlığı tarafından “Depremde Arama ve Kurtarma Eğitmen Eğitimi” alan uzmanlar tarafından yürütüldü. Rize İl Jandarma Komutanlığı JAK timinden 2, Giresun İl AFAD Müdürlüğünden 2 ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünden 1 eğitmen tarafından verilen eğitimde, katılımcılara hem teorik bilgiler hem de pratik uygulamalar sunuldu. Eğitim programı, üç hafta süren yoğun bir ders ve saha tatbikatları ile tamamlandı.

Giresun İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, eğitim kapsamında katılımcılara arama kurtarma teknikleri, ilk yardım, enkaz altında yaşam belirtisi arama ve kurtarma yöntemleri gibi konularda bilgiler verildiği belirtildi. Ayrıca, eğitim süresince yapılan pratik uygulamalar ve saha tatbikatları ile personelin becerileri pekiştirildi.

Eğitimin sonunda başarılı olan tüm personellere "Depremde Arama ve Kurtarma Eğitimi" sertifikası verildi. Bu eğitim sayesinde Giresun İl Jandarma Komutanlığı, afet durumlarında arama ve kurtarma çalışmalarına daha etkin bir şekilde katılabilecek nitelikli personel yetiştirerek, ülkemizin afetlere karşı hazırlıklı hale gelmesine önemli bir katkı sağladı. Giresun AFAD, bu tür eğitimlerle vatandaşların güvenliğini sağlamayı ve olası afet durumlarında hızlı ve etkili müdahalelerde bulunmayı hedefliyor.

Kaynak: İHA