Faciadan Kıl Payı Kurtuluş

Heyelan sonucu evin yatak odasına toprak yığınları dolan Necla Balkaya, son anda 2 çocuğuyla evden çıkarak hayatını kurtardı. Balkaya, "Arka odada yatıyorduk. Daha sonra salona geçtik. 2-3 dakika sonra arka odadan bir gürültü geldi. Baktığımda toprak yığıldığını gördüm. Molozları açarak çocuklarımı aldım ve dışarı çıktık,” diye konuştu.

Boş Olan Ev Faciayı Önledi

Başkan Ergan'ın Evlat Acısı: Elif Sude Ergan Hayatını Kaybetti Başkan Ergan'ın Evlat Acısı: Elif Sude Ergan Hayatını Kaybetti

Yıkılan evin sahibi Hatice Demiral, selin yaşandığı gece aile olarak Espiye ilçesine bağlı Karaovacık yaylasında olduklarını söyledi. Fındık hasat döneminin yaklaşması nedeniyle çocukları ve torunlarının da köye geldiklerini ifade eden Demiral, "O gün yaylaya gittik, evde değildik. Çok yağmur yağınca evin altı uçmaya başlamış. O zaman ev gitmiş. O gece evde 10 kişi olacaktık. Hep birlikte giderdik. Hep ev patlamış,” dedi.

Köseler Köyündeki Hasar

Köseler köyünde evi heyelan nedeniyle hasar gören Necla Balkaya ise 19 Temmuz gecesi evde çocuklarıyla birlikte bulunduğunu belirterek, "Arka odada yatıyorduk. Daha sonra salona geçtik. 2-3 dakika sonra arka odadan bir gürültü geldi. Baktığımda toprak yığıldığını gördüm. Molozları açarak çocuklarımı aldım ve dışarı çıktık,” diye konuştu.

Yetkililerden Yardım Bekleniyor

Sel felaketinden etkilenen köy sakinleri, yetkililerden yardım bekliyor. Özellikle evleri yıkılan ve zarar gören aileler, bir an önce yeniden güvenli bir yaşam alanına kavuşmak istediklerini ifade ettiler.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN